Elérte célját az agymosás – A fideszesek jelentős része Ukrajnát hibáztatja a véres háborúért!

Képünk illusztráció

Országos reprezentatív felmérést készített a Publicus Intézet, melyből kiderült többek között az is, hogy a magyar lakosság miként látja az oroszok által indított háborút.

A közvéleménykutatás – melyet a Népszava rendelt meg a kutatóintézettől – rávilágított, hogy merőben más véleményen vannak a kormánypárti és az ellenzéki szavazók az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban.

A teljes magyar lakosságot nézve 64 százalék véli agressziónak az oroszok Ukrajna elleni támadását, de a kormánypárti szavazótáborban hatalmas zavar alakult ki ezzel kapcsolatban.

A fideszesek csupán 44 százaléka tartja egyértelműen agressziónak Ukrajna lerohanását,

negyedük pedig kifejezetten az ukránokat tartja felelősnek a történtekért,

míg az egyharmaduk nem mer véleményt nyilvánítani a kérdésben!

Ezzel szemben sokkal egységesebb az ellenzéki szavazótábor: több mint 90 százalék mondta azt, hogy elítéli az orosz támadást!

A háború kimenetelével kapcsolatban sem igazán közeledtek az álláspontok a kormánypárti és az ellenzéki tábor között. A megkérdezett Fidesz-szavazók 42 százaléka gondolja úgy, hogy gyors lefolyású orosz győzelemmel ér véget a konfliktus, míg 22 százalékuk egy hosszú és véres háborút tart valószínűnek. Ezzel szemben az ellenzékiek majdnem fele a hosszú és véres háborút jelölte meg és csupán 16 százalékuk gondolja, hogy közel a gyors orosz győzelem.

A két tábor közötti legnagyobb eltérés az Orbán-kormány és az orosz kapcsolatok kérdésében mutatkozik.

Míg a fideszesek 81 százaléka gondolja úgy, hogy Orbánéknak nem kell keményebben elítélniük Oroszországot Ukrajna lerohanásáért, addig az ellenzéki szavazók 90 százaléka szerint pont ezt kellene tenni.

Az ellenzéki tábor közel felének romlott a megítélése a kormánnyal szemben, a Fidesz tábor ötödének pedig épp, hogy javult a háború kitörése óta.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!