Országszerte sztrájkolnak a tanárok – több ezer diák állt melléjük

Szerdán határozatlan idejű pedagógus-sztrájk indult, miután a szakszervezetek és a kormány több hónapos, tárgyalássorozata nem hozott eredményt. Eközben megszületett egy kormányrendelet, ami elvette az érdemi sztrájk lehetőségét. Ez volt a kérdésben a kormány legnagyobb hibája.

Ugyanis ez teljesen kiverte a biztosítékot a pedagógustársadalomban!

Válaszul a pedagógusok mozgalmat indítottak, egy teljes hónapon keresztül minden nap legalább egy intézményben megtagadták a munkát. Január 31-én, egy kétórás figyelmeztető sztrájkot szerveztek, amelyen több mint húszezren vettek részt, ezután pedig a mai napon országszerte határozatlan idejű sztrájkot indítanak a pedagógusok. A mostani sztrájkban résztvevők teljes létszámáról egyelőre nincs hír, ám folyamatosan érkeznek a hírek az iskolákból, hogy hol, mennyi tanár nem vette fel a munkát. Újdonság, hogy

most a diákok is csatlakoztak tanáraik mozgalmához,

az aHang oldalán diákok indítottak petíciót a tanárok mellett, illetve március 16-ra demonstrációt is szerveztek a Kossuth térre ahova 22 iskolából érkeztek diákok. A fiatalok meglepően sokan, több ezren gyűltek össze, és a következőket skandálták:

“Nincs tanár,nincs jövő”

“Szabad ország, szabad oktatás”

“Tök mindegy, hogy bal vagy jobb, sztrájk mindenhol alapjog!”

https://www.facebook.com/watch?v=539970470712943

Voltak akiket elkísértek a szüleik is, de feltűntek a tömegben a tanári pályára készülő egyetemisták is, aki délután fél négykor külön demonstrációra készülnek az Emberi Erőforrások Minisztériumának Akadémia utcai épülete előtt. Ezen a héten egymást érik a tüntetések és a demonstrációk az okatatás helyzete miatt, ITT található róluk összefoglaló.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!