Nagyot fordul Moszkva, vagy csak egy újabb blöffről van szó?

Maria Zaharova, az orosz külügyminisztérium személyi szankciókkal is sújtott szóvivője váratlan bejelentést tett. A körülmények ismeretében nem mernénk rá fogadni, hogy igazat mondanak.

A Reuters jelentése szerint az orosz külügyminisztérium most azt állítja, hogy Oroszország céljai “tárgyalások útján inkább megvalósíthatók”, céljuk pedig Ukrajna semleges státusának elérése, amit szándékuk szerint tárgyalásokon szeretnének elérni. Mindezzel szöges ellentétben áll az a tény, hogy

ebben a pillanatban is civileket bombáznak az orosz erők,

hogy a katonai műveleteket folytatják tovább, épp Kijev ostromára készülnek, és más nagy várost is ostromgyűrűbe zártak, ahol éheztetik a lakosságot. Ha valaki tárgyalni akar, akkor az asztalhoz ül, és nem az ágyúkat kezde el megtölteni lőszerrel.

Azonban az orosz tárgyalási hajlandóság akár valós is lehet, hiszen az már látszik, hogy a háborút nem nyerheti meg Putyin. Elpusztíthatja az ukrán hadsereget, de ahhoz már nem lesz erőforrása, hogy az ellenőrzése alatt tartsa a megszállt területeket. Ahhoz szükséges lett volna a gyors katonai győzelem, egy kormánycsere és ezzel együtt a közigazgatás  teljes átállása. Ezek a feltételek nem teljesülnek, tehát akár az is lehet a cél, hogy valóban tárgyaláson tegyenek pontot a háború végére, de olyan feltételekkel, amiket Putyin diktál.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!