Itt a vége: 1 millió dolláros vérdíjat tűztek ki Putyin fejére

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök a pekingi téli olimpián. Fotó: Matthew Stockman/Getty Images

Egy orosz befektető 1 millió dolláros vérdíjat tűzött ki Vlagyimir Putyin orosz elnök fejére, arra kérve az orosz katonatiszteket, hogy tartóztassák le Putyint mint háborús bűnöst.

“Ígérem, hogy 1 millió dollárt fizetek annak a tiszt(ek)nek, aki(k) alkotmányos kötelességének eleget téve letartóztatja(k) Putyint,

mint háborús bűnöst az orosz és nemzetközi törvények értelmében” – írta Alex Konanykhin orosz kripto befektető és kaliforniai üzletember egy szerdai Facebook-bejegyzésben. Konanykhin már 1992 óta nem járt Oroszországban, 1999-ben politikai menedékjogot kapott az Egyesült Államokban, de a kitoloncolás veszélye fenyegette, amikor négy évvel később visszavonták a státuszát. Menedékjogát 2007-ben állították vissza.

“Orosz etnikumú és orosz állampolgárként erkölcsi kötelességemnek tartom, hogy elősegítsem Oroszország nácitlanítását. Továbbra is segíteni fogom Ukrajnát abban a hősies erőfeszítésében,

hogy ellenálljon a putyini horda támadásának”

– mondta Konanykhin, aki hangsúlyosan a “horda” szót oroszul használta. Konanykhin az Insidernek elmondta, hogy a vérdíjat – amely saját pénzéből származik – azért ajánlotta fel, hogy megmutassa, hogy az Ukrajna elleni katonai támadást nem az ő nevében folytatják. “Ha elég sokan tesznek még hasonló nyilatkozatot, az növelheti annak az esélyét, hogy Putyint letartóztatják és bíróság elé állítják” – tette hozzá.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!