Putyin bekeményít – A saját állampolgárait sem kímélné!

Fotó: Reuters

Az orosz kormány korábban sem bánt kesztyűs kézzel azokkal, akik a jelenlegi rendszer ellen mertek felszólalni vagy kritizálni merték azt, de pénteken az Állami Duma újabb szintre emelné a terrort.

Rendkívüli ülésen tárgyalja és szavazhatja meg azt a törvényjavaslatot az orosz törvényhozói szerv, mely kimondaná, hogy bűncselekmény minden dezinformáció terjesztése az ukrajnai invázióval kapcsolatban.

Ez azt jelenti, hogy bűncselekményt követne el, így büntetőeljárás alá lehetne vonni azokat, akik az ukrajnai háborúval kapcsolatban nem a hivatalos orosz állami információkat közlik,

Így az orosz-ukrán háborút sem szabadna háborúként említeni, mivel azt Oroszország hivatalosan “különleges katonai műveletnek” nevezi.

A 444.hu közlése szerint Szergej Bojarszki, az alsóház alelnöke a TASS hírügynökségnek azzal indokolta a törvényjavaslatot, hogy meg kell tisztítani az internetet “az álhírektől”. Korábban az orosz állam megpróbált blokkolni minden olyan internetes híroldalt, ami nem csak az általuk kiadott “hivatalos” információkat közölte, azonban ez nem vezetett eredményre, a lakosság körben folyamatosan terjedtek az információk, ahol Ukrajna lerohanásáról és az orosz katonai veszteségekről írtak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!