Fordulópont: visszavette a vezetést az ellenzék, megtorpant a Fidesz erősödése

Hónapok óta először vezet az Egységben Magyarországért a Fidesz-KDNP előtt

– derül ki a Publicus Intézet friss kutatásából, amit a Népszava rendelt meg.

Az ellenzék listájának támogatottsága 34 százalékon áll, a Fideszé 32-n, ami trendfordulót jelent, hónapok óta először vette át a vezetést az ellenzék a Fidesz előtt. Persze az előny hibahatáron belül van, a trend azonban így is megfordulni látszik: a felmérés szerint növekedett azok aránya, akik inkább annak örülnének, ha 2022 áprilisa után az összefogott ellenzék venné át a kormányzást, ezt a megkérdezettek 39 százaléka gondolja így, a válaszadók 36 százaléka pedig annak, ha továbbra is a Fidesz kormányozna.

A bizonytalan szavazók között is elmozdulás látszik: az ő többségük is a kormányváltásnak örülne jobban (27 vs. 17 százalék).

A kispártok támogatottsága csökkent vagy stagnál, nem éri el a bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt. A felmérés szerint a Kétfarkú Kutya Párt támogatottsága egy, a Mi Hazánk Mozgalomé kettő százalék; az összes egyéb párt összesen egyszázaléknyi támogatottsággal bír. A bizonytalanok aránya relatíve továbbra is magas, 30 százalék, az ellenzéknek azonban nagyobbak a tartalékaik.

A trendfordulóra utal az is, hogy Márki-Zay Péter országjárásán hihetetlenül nagy az érdeklődés az utóbbi hetekben. A hétvégén már az állítólag fideszes fellegvárnak számító Debrecenben is döbbenetes tömeg követte a fórumát:

Lesznek itt meglepetések: döbbenetes tömeg követte Márki-Zayt az állítólag fideszes Debrecenben

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!