Kiszabadult a szellem a palackból: jövő héten országszerte leállítják az iskolákat

Jövő héten már vidéki iskolák is csatlakoznak a héten indult polgári engedetlenségi mozgalomhoz

– tudta meg az RTL Híradó.

A pedagógusok azzal a kormányhatározattal szemben fejezik ki az elégedetlenségüket, ami lényegében kiüresítette a március 16-ára tervezett egész napos országos sztrájkot. A héten a határozattal szemben tiltakozók polgári engedetlenségbe kezdtek, minden napra jutott legalább egy iskola, melyben tanárok tucatjai tagadták meg a munkavégzést.

A héten sztrájkolók, egy miskolci iskola kivételével mind budapestiek, vagy Budapest környékiek voltak, az RTL Klub értesülései szerint jövő héten azonban

országos szintre emelik a “vadsztrájkot”, vidéki iskolák is csatlakoznak majd a budapestiekhez.

Szűcs Tamás pedagógus a Híradónak elmondta, Miskolcon több intézményben is lesz megmozdulás a tanárok körében (ő maga már pénteken egyedüliként kiállt a pedagógusok érdekeiért).

Nagy Erzsébet, a PDSZ országos elnökségi tagja szerint kaptak a tanároktól olyan jelzéseket, hogy tárgyalások helyett az érdekvédelmi szervezetek is álljanak bele ezekbe az akciókba, de ők ezt nem tehetik meg.

Mi azokon az egyeztetéteseken is folyamatosan részt veszünk, még akkor is, ha látjuk, hogy az ellenoldali fél tapodtat nem akar a saját elképzeléseiből visszavenni, de végigjárjuk ezeket az egyeztetési folyamatokat, különben nem teszünk eleget a jogszabályban előírt követelményeknek

– mondta Nagy, hozzátéve: ha kell, akkor a Strasbourgi Nemzetközi Bíróságig is készek elvinni az ügyet annak érdekében, hogy szabadon sztrájkolhassanak a tanárok.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!