“Nem fogjátok ezt megúszni” – Kemény elszámoltatásra számíthat az Orbán-kormány!

Fidesz

Ismét csak egy pökhendi és sunyi maszatolásra futotta a kormánynak az érdemi és korrekt válaszadás helyett, azonban az EP-képviselő komoly elszámoltatást ígért nekik!

Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője a vasárnapi nyílt levelében írt arról, hogy Gulyás Gergely Kormányinfón adott egyes válaszai “csak elenyésző nyomokban tartalmaztak valódi tájékoztatást, kioktatást és maszatolást már annál többet”.

A szocialista politikus kiemeli, hogy a kínos és politikai, erkölcsi, sőt akár büntetőjogi következményekkel járó kérdésekben megpróbálnak inkább sunyin kivárni, hátha elfelejtődik a történet; ez a magatartás azonban nem elég, hogy aljas, de még végtelenül gyáva is.

a kuruc Fidesz-kormány állítólag nem fél senkitől és semmitől – ezek szerint csak a kellemetlen kérdésektől és az elszámoltatástól

– írja az EP-képviselő, aki a hozzátette, hogy Gulyás a héten egy újabb kérdésben ígérte meg, hogy „majd utánanéz”.

Tavaly hozzáférhetővé vált az a vissza nem térítendő uniós keret, amelyből Magyarország 900 millió forintnyi támogatást hívhatott le ingyenes vagy csökkentett árú covid-tesztek biztosítására a lakosságnak. Nem általános tesztelésről volt szó, hanem azon állampolgárok segítéséről (a keleti vakcinával történt oltások miatt nálunk különösen sok érintettről van szó), akik munka-, tanulás-, ingázás-, vagy más kiemelt okból utazni kényszerülnek, az európai covid-igazolvány biztosításához viszont költséges tesztelési kötelezettségük merül fel a határátlépéskor.

Nekik lehetett, illetve kellett volna több százezernyi tesztet biztosítani ebből a keretből, de mivel senki nem hallott ilyen nyilvános kormányzati akcióról, ezért gyanús, hogy ezt a pénzt vagy fel sem használták, vagy lehívták, de valami egészen másra és máshogy költötték el, mint lehetett volna, Ujhelyi szerint azonban a kormánynak el kell tudni számolni a közel egymilliárd forintos uniós kerettel!

Az MSZP-s politikus szerint ez azonban egyszerre vet fel politikai és akár büntetőjogi felelősséget is, ráadásul Gulyás azzal a NER-es nyegleséggel igyekezett elütni a Kormányinfón az érdemi válaszadást, hogy 900 millió forint nem is olyan nagy összeg!

Ujhelyi a bejegyzésében kiemeli, hogy ennél érdemibb kormányzati tájékoztatásra tartana igényt a nyilvánosság, majd mint fogalmaz:

nem fogjátok ezt megúszni NER-huszárok!

Ki fogjuk préselni az összes elszámolást, az összes szerződést, az összes közérdekű adatot és nem csak ebben az egy ügyben. Darabra végig fogjuk nézni a járványidőszak összes állami beszerzésének dokumentációját és szükség esetén felelősségre fogjuk vonni annak döntéshozóit, aláíróit, előkészítőit és nyerteseit. Aki sunyin asszisztált ahhoz, hogy fideszes szerencselovagok milliárdokat nyerészkedjenek a negyvenezer magyar életét követelő járványon, annak a legszigorúbb elszámoltatással kell majd szembenéznie.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!