Újabb pofon Orbán szakértőinek – Nagyobb a baj mint azt gondolnánk!

A kormány bizonyos intézményei és annak vezetői hónapok óta próbálják visszatartani a járvánnyal kapcsolatos közérdekű adatokat, amik miatt az MSZP EP-képviselője a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálatát kezdeményezte.

Az ügy – melyről ebben a korábbi cikkünkben olvashat – komoly nyomást gyakorolhat például Müller Cecíliára és Kásler Miklósra, akik azok közé tartozhatnak, akik visszatartják az európai politikus által kért adatokat, most azonban nem csak Ujhelyi István okoz fejfájást nekik, de még egy váratlan helyről is komoly kritikát kapott a járványkezelésük:

“Teljes összevisszaság van a járványkezelésben” Magyarországon

– ezt Falus Ferenc volt országos tiszti főorvos nyilatkozta az RTL Híradónak.

Szerinte a hivatalos adatokban megjelenteknél tízszer több fertőzött is lehet Magyarországon, mivel az önköltségen megvásárolt, otthon elvégezhető koronavírus-tesztek jelentős része nem kerül be a nyilvántartásba.

Falus szerint azonban a járványkezelés egyik alappillére, a hatósági karantén is megbukott hazánkban, mivel jóformán senki sem ellenőrzi, hogy az érintettek valóban betartják-e a karanténszabályokat, így az nem éri el a várt hatást.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásával kapcsolatban pedig kifejtette, hogy szerinte az elavult. Jelenleg a hivatalos javaslat az, hogy amint jelentkeznek a koronavírus tünetei, az érintett személynek minimum 10 napig nem szabad elhagynia a lakhelyét. Azonban a volt tiszti főorvos felhívta a figyelmet arra, hogy a most hazánkban is terjedő omikron variánsnál sokkal rövidebb ideig tart a lappangási idő, valamint a vírus fertőzőképessége is jóval hamarabb elmúlik.

A kormány rossz járványkezelése azonban abban is megmutatkozik, hogy hazánkban kiugróan magas volt az eddigi covid-halálozás, melyet talán több teszteléssel és hatékonyabb oltási programmal lehetett volna mérsékelni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!