Szorul a hurok – Vizsgálatot indíttat az EP-képviselő, amivel sokan megüthetik a bokájukat!

Szeptember eleje óta képtelen a kormány és kapcsolódó intézményeinek valamelyike érdemben válaszolni Ujhelyi István által feltett kérdésekre, helyette pökhendin eltolják maguktól azokat és a másikra mutogatnak.

Az EP-képviselő azokat a közérdekű adatokat szerette volna kikérni még tavaly szeptember elején, melyből kiderülnek a covid-betegek és elhunytak átoltottsági adatai. Az elmúlt hónapokban a szocialista politikus minden lehetséges utat bejárt, a jogszabályi kiskapuk adta kormányzati időhúzásokat türelmesen kivárta, azonban érdemi válaszokat sehonnan sem kapott.

“A kormány bizonyos intézményei és annak vezetői konkrétan hazudnak az ügyben, ez pedig most már nem maradhat következmények nélkül”

– írja bejegyzésében Ujhelyi, majd hozzáteszi, hogy első lépésként a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordul, azonban ha szükséges, további lépéseket is kész megtenni annak érdekében, hogy megismerhesse azokat az adatokat, melyeket tudatosan próbálnak eltitkolni, valamint azért, hogy felelősségre vonják az illetékeseket.

Az MSZP EP-képviselője kiemeli, hogy az adatok minden ellentétes állítással szemben a Fidesz-kormány rendelkezésére állnak; tavaly áprilisban épp maga a kormányzat hozott nyilvánosságra egy ilyen adatsort, amellyel az akkor használatban lévő vakcinák hatékonyságát akarta bizonyítani a lakosság felé. Éppen ezért tartja Ujhelyi érthetetlennek, hogy most miért titkolják tudatosan ugyanezt az adatsort.

Sőt, az EP-képviselő szerint Merkely Béla professzor és Gulyás Gergely miniszter mellett még Orbán Viktor is azt állította nyilvános megszólalásaiban, hogy az NNK birtokában vannak a kért adatok:

“(…) van egy külön hatóságunk, a Nemzeti Népegészségügyi Központ, és ő minden adatot gyűjt és elemez.”

– mondta a miniszterelnök a tavaly évvégi Kormányinfóján, ehhez képest a Müller Cecília vezette NNK továbbra is tartja magát ahhoz, hogy nem gyűjt és ad ki semmilyen kért adatot.

Ujhelyi utolsó próbálkozásként Orbán Viktortól kért tájékoztatást, hogy megtudja, ki az illetékes ezen közérdekű adatok kezelésében, azonban a miniszterelnök helyett egy államtitkár válaszolt, lényegében mindössze annyit: “a járvány elleni küzdelemben érintett szervek kizárólag a jogszabályok által előírt adatokról vezetnek nyilvántartást.”

Az ellenzéki politikus nyílt levelében hozzáteszi, hogy a mai napon Péterfalvi Attila NAIH-elnökhöz fordult és kérte, hogy indítsák el a vizsgálatot a covid-betegek közérdekű oltottsági adatainak megismerése, valamint az ügyben illetékes adatkezelő megállapításának érdekében.

“Pont elegem van már abból, hogy szórakoznak velünk a kormányzati szereplők. Ilyen pökhendi, a közszolgálatot meggyalázó garnitúrát még nem látott ez az ország. Müller Cecília filmsztároknak járó rendőri kísérettel közlekedik, de a közfeladatát már nem képes ellátni. Szégyen és gyalázat. Bízom abban, hogy a NAIH érdemi vizsgálatot és érdemi eredményeket mutat majd fel az ügyben.” – írja Ujhelyi István.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!