Hetekig vizsgálták Orbánék az Oroszlánkirályt, nehogy meleggé tegye a gyerekeket

Megugrott a feljelentési kedv tavaly a kormány homofób-törvénye után, fél év alatt több mint 130 panasz érkezett a médiahatósághoz – írja az rtl.hu.

Korábban fél év alatt mindössze 30 körüli bejelentés érkezett. A homoszexualitást megjelenítő vagy “népszerűsítő” tartalmak kapcsán egyelőre viszonylag kevés a bejelentés, mindössze hat ügyben tettek panaszt, ám egyik sem zárult büntetéssel. Vas megyében az rtl.hu szerint valakik úgy tettek bejelentést, hogy vélhetően csak gúnyt akarhattak űzni a kormány új homofób jogszabályából: feljelentették az Oroszlánkirályt, a Csipkerózsikát, a Mulant és a Pumuklit, amiért szerintük megkérdőjelezik a hagyományos nemi szerepeket.

A kormányhivatal döbbenetes módon nem utasította el a feljelentést, hanem véresen komolyan vette, és a portál szerint

14 napon át vizsgálta az érintett rajzfilmeket, amíg meg nem állapította, hogy a beadvány “nem volt elég alapos”.

Még csak nem is azt állapította meg tehát, hogy az Oroszlánkirály és a Pumukli nyilvánvalóan nem jelent veszélyt a gyerekek szexuális fejlődésére, hanem azt, hogy a beadvány nem volt kellőképp alapos.

További részleteket, hogy a homofób-törvény milyen káros hatással volt az elmúlt fél évben a hazai melegközösségre, az rtl.hu cikkében olvashatnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!