Bajban van Orbán – nem találják Áder utódját

A mai napig tartotta magát az a folyosói pletykánál komolyabb hír, hogy az idén leköszönő Áder Jánost Trócsányi László követheti a köztársasági elnöki székben. Senkinek nem volt kétsége a hír hallatán, Trócsányi a Fidesz számára tökéletes jelölt lett volna.

Ezidáig úgy tudtuk, hogy a jelenlegi fideszes európai parlamenti képviselőt, korábbi igazságügyi minisztert jelölik a kormánypártok Áder utódjául, ami teljesen logikusnak tűnt a Fidesz részéről, mind a politikai múltja, mind az Orbánhoz való hűsége okán. A Magyar Narancs értesülései szerint azonban

Trócsányi nem köztársasági elnök,

hanem a Károli Gáspár Református Egyetem rektora lehet majd. A portálnak több egyetemi forrás is megerősítette, hogy 2022. február elsejével nevezik ki rektornak az EP képviselőt, amit megerősít az is, hogy az egyetemen jelenleg a rektori állás betöltetlen. A lap megkereste Trócsányit is, aki kérdésre annyit válaszolt, hogy

nem kíván lemondani európai parlamenti képviselői mandátumáról.

Ez pedig egyértelműen azt jelzi, hogy nem kíván köztársasági elnök lenni, hiszen a két pozíció összeférhetetlen. A hír igencsak meglepett mindenkit, és csak találgatni lehet mi állhat a háttérben. Trócsányit még a mostani fideszes többség választaná meg, ám többek szerint a valószínűsíthető ellenzéki győzelem esetén nem szeretné a következő időszakot folyamatos háborúban és Orbán gáncsoskodó kéréseinek nyomása alatt tölteni.

Az idő rövidsége miatt gyorsan meg kell találni Áder utódját, indulhat a casting, ám nem biztos, hogy a Fidesz mostani egyre szorultabb helyzetében tolongani fognak a jelentkezők.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!