Országos népszavazási kampányba kezd Márki-Zay Péter vezetésével az egyesült ellenzék

Országos népszavazási kampányba kezd az ellenzék

– jelentette be Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt az Országház előtt, a Kossuth téren tartott sajtótájékoztatóján, melyet a 106 ellenzéki képviselőjelölt és az ellenzék parlamenti frakcióinak jelenlétében tartott meg.

Két kérdés kapcsán gyűjt fejenként 200-200 ezer aláírást az ellenzék:

  1. Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?
  2. Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

A kérdéseket Márki-Zay úgy vezette fel, hogy “akarunk-e a kínai kommunista migránsegyetemnek több pénzt adni, mint amennyit a magyar egyetemeknek összesen biztosítunk”, valamint, hogy a koronavírus-járvány miatti gazdasági válság orvoslása érdekében ki akarjuk-e tolni “az EU legrövidebb álláskeresési támogatását 30 napról 90 napra”. Ezt később javította, a járadékot a népszavazási kérdés kapcsán ugyanis nem 90, hanem 270 napra emelné az ellenzék.

Márki-Zay kontrasztba állította az ellenzék népszavazását a Fidesz gyűlöletkeltő propagandanépszavazásával, mely kisebbségi csoportok ellen uszít, ezzel szemben az ellenzék népszavazása “a szeretet és gondoskodás kifejezései”.

Itt nézhető vissza a sajtótájékoztató:

A sajtótájékoztatóval egy időben meglepetésre a Magyar Kétfarkú Kutya Párt is jelezte: a Fudanról szóló népszavazási aláírásgyűjtéshez ők is csatlakoznak. Mint írták:

Ahhoz, hogy tavasszal a fajváltó sorosista óvodások témája mellett a Fudan egyetemről is szavazhassunk, országosan 200 ezer aláírást kell összegyűjteni most decemberben. A Kutya Párt megtette ugyan a magáét a nyár eleji Fudan-konzultáción. Az offline szavazatok felét a mi sátrainknál adtátok le, és végül a kutyultáción résztvevők 99,18 százaléka nem támogatta a beruházást. Ismét segíteni szeretnénk, ám bízunk az össznemzeti összefogásban! A hatpárti ellenzék mellett a Fidesznek is csatlakoznia kell az aláírásgyűjtéshez, hiszen a szavazóik fele sem szeretné a Fudant ebben a formájában. (A KDNP híveiről nincs adatunk.)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!