Orbánék összehozták – Teljesen megbénulhat a főváros a héten!

Forrás: nol.hu

A budapesti tömegközlekedés finanszírozásának egy kis része a kormány feladata lenne, azonban idén ezt a kötelezettségüket nem akarják teljesíteni Orbánék.

A Népszava most olyan információk birtokába jutott, mely szerint november 25-én, azaz csütörtökön teljesen leállhat a tömegközlekedés, mivel csupán addig elég a BKV költségvetése.

Arról egyelőre nem érkeztek hírek, hogy pontosan mikor és milyen hosszú ideig tarthatna egy ilyen leállás, de a városvezetés már tárgyalja a részleteket.

A budapesti tömegközlekedés finanszírozását 60 százalékban a főváros állja, 33 százalékot a jegybevételek tesznek ki és 7 százaléka állami támogatás. Utóbbi összesen 12 milliárdot tenne ki ebben az évben, azonban a kormány idén még egy forintot sem utalt át a fővárosnak belőle. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes korábban már kijelentette, hogyha nem érkezik meg időben a kormány támogatása, akkor emiatt korlátozó intézkedések léphetnek életbe a közösségi közlekedésben.

Abban az esetben, ha a legrosszabb forgatókönyv következik be és nem utalja el a kormány a ráeső összeget, akkor a leállás előtt tájékoztatják majd az utasokat a helyzetről, illetve arról, hogy a kormány hibájából kényszerül leállni a BKV!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!