A Fidesz végre megértette, mekkora a baj, ezért sürgős gazdaságfejlesztésbe kezd – Ugandában

Forrás: KKM

Nemzetközi gazdaságfejlesztési programba kezd a kormány a migráció megállítása érdekében – Ugandában

– jelentette be Szijjártó Péter hétfőn.

A külügyminiszter ezt azután közölte, hogy közös megbeszélést folytatott ugandai kollégájával, Odongo Jeje Abubakarttal Budapesten. Szijjártó szerint jelenleg a migráció és az azzal szoros összefüggésben lévő terrorizmus jelenti a legnagyobb veszélyt Európa biztonságára, ezek egyik elsődleges forrása pedig Afrika.

A kormány úgy véli, hogy olyan helyzetet kell teremteni, amely lehetővé teszi a helyiek számára az otthon maradást, és ebben fontos szövetségesek az ezen dolgozó, állampolgáraikat megtartani kívánó afrikai országok.

Szijjártó kiemelte, a kormány álláspontja szerint a segítséget kell odavinni, ahol a baj van,

ezért 5,2 milliárd forintos gazdaságfejlesztési programot hajtanak végre magyar finanszírozással és kivitelezéssel ugandában, ahol a világon az egyik legtöbb menekültet és migránst fogadják be.

A miniszter szerint Uganda hosszú távú gazdasági fejlesztésére van szükség, ezen a téren pedig a kétoldalú együttműködés egyik fő területe a mezőgazdaság korszerűsítése. Ennek érdekében Magyarország agrárszakképzést kezdett az országban, szakemberek tucatjait látva el máris versenyképes tudással. Ezen felül évente húsz ugandai hallgató tanulhat magyarországi egyetemeken állami ösztöndíjjal, s a nagy érdeklődést jelzi, hogy idén 122-en jelentkeztek ezekre a helyekre.

A miniszter nagyjából aközben tartotta a sajtótájékoztatót, hogy kiderült: sosem látott, történelmi mélypontra zuhant a forint árfolyama. Arról, hogy ezzel, illetve az inflációval, a rekord államadóssággal vagy a járványhelyzettel kapcsolatban milyen tervei vannak a kormánynak, sajnos nem beszélt.

Sosem látott, történelmi mélypontra zuhant a forint

(444 nyomán)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!