Merkely elszólta magát – Sokezer magyart néznek hülyének a kormányzati szereplők!

Merkely Béla
MTI/Kovács Tamás

Az oltásban való bizalmat a nyílt és őszinte kommunikációval is növelni lehetne, de amit a kormányzati szereplők csinálnak, az tovább növelheti a bizalmatlanságot!

Újabb esetre derült fény, melyben bebizonyosodott, hogy vannak olyan felsőbb körökben mozgó személyek, akikre nem vonatkoznak a szabályok, a saját maguk által javasoltakat is semmibe veszik, hülyének nézik azokat a magyarokat, akik betartják azokat.

Ujhelyi István a közösségi oldalán írt arról, hogy nemrég Gulyás Gergely miniszter vallotta be, hogy két Szputnyik oltás után az egydózisos Janssent kapta harmadik vakcinaként, ami azért érdekes, mivel a kormány által közzétett iránymutatás – és számos szakember – szerint ez nem ajánlott.

Ez pedig sokaknak megoldást jelenthetett volna a keleti oltóanyagok miatt meglévő utazási és egyéb korlátozások alól, de a legtöbb oltóponton konkrétan meg is tagadják az erre irányuló kérést.

Most azonban Gulyás után Merkely Béla professzor is elszólta magát és beismerte: két Szputnyik után ő is az egydózisos Janssent kapta harmadik oltásként.

Nem indokolta, hogy miért, de nem járhatunk messze a valóságtól, ha azt gondoljuk: kifejezetten az utazási korlátozások kikerülése miatt kérte ezt a típust. Mindez azonban azért botrányos, mert épp maga Merkely Béla beszélt még júliusban az állami rádióban arról, hogy Szputnyikosok nem kaphatnak vektorvakcinát, vagyis például Janssent. A kormány hivatalos koronavírus-honlapján pedig a mai napig elérhető az a javaslatsor, amely az orosz esetében nem javasolja ezt a típusú oltóanyagot.

“Egészen vérlázító, hogy sokezer magyar embert a kormányzati szereplők konkrétan átvágtak: míg nekik jószerivel megtiltották, hogy így járjanak el, ők szépen csendben meglépték, kihasználva nyilván a pozíciójukból adódó előnyöket.” – írja bejegyzésében az MSZP EP-képviselője.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!