Meghajolt az ellenzék előtt a kormány: rendkívüli válságintézkedéseket jelentettek be

Gulyas Kormanyinfo

Úgy tűnik, végre a magyar kormány is észrevette, hogy válsághelyzet van Magyarországon, Gulyás Gergely csütörtöki kormányinfóján ugyanis rendkívüli intézkedésekről tett bejelentést.

Engedtek az ellenzéki nyomásgyakorlásnak, novembertől 15-től

480 forintban maximálják a benzin és a dízel árát.

Ez az MSZP, később a Jobbik legfőbb követelése volt az utóbbi időből. A döntés legalább három hónapig érvényes, azután vizsgálják felül a kérdést.

Gulyás állítása szerint az EU-s benzinárak tanulmányozása után jutottak erre a döntésre. Megnézték, hogy az EU-s országok milyen eszközöket vetettek be. Horvátország volt az egyedüli, ami felső ár rögzítéséről döntött, ezt követi most a magyar kormány.

A kormány döntése azután érkezett, hogy kedden kiderült: kilenc éve nem látott, 6,5 százalékos szintre nőtt az infláció októberben. A szakértők novemberre még ennél is magasabb, 7 százalékos inflációs emelkedést vetítenek előre. Gulyás bejelentését megelőzően derült ki, hogy

idei mélypontjára zuhant a forint árfolyama,

egy euróért 363,95, egy dollárért 317, egy svájci frankért 345,1 forintot kértek. Hogy a bejelentés milyen hatással lesz a forintra, egyelőre nem tudni, az viszont már biztos, hogy a tőzsdére rögtön negatív hatással volt. A bejelentés után zuhanni kezdett a Mol árfolyama, ennek köszönhetően a Portfolio elemzése szerint a BUX index is lefordult, jelenleg 0,7 százalékos a mínusz a börzénél. A bejelentés előtt még 0,6 százalékos emelkedésével az európai élmezőnyben szerepelt a magyar tőzsde,

most már azonban a sereghajtók között van.

Bár a járványhelyzet is exponenciálisan romlik, Gulyás azzal kapcsolatban nem tett külön bejelentést, csak a harmadik oltás felvételének fontosságát hangsúlyozta, illetve kiemelte, hogy nem lesz általános kötelező oltás Magyarországon.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!