Orbán kezdhet csomagolni – Az EU-ban szinte mindenki Márki-Zayra kíváncsi!

Belgium Eu Diplomacy Politics Summit
Fotó: Francisco Seco / POOL / AFP

Ujhelyi István a héten Brüsszelben látja vendégül Márki-Zay Pétert, az ellenzéki pártok közös miniszterelnök-jelöltjét, akinek külföldi útja igen sűrűnek bizonyul.

Mint arról az EP-képviselő bejegyzésében is beszámolt, a miniszterelnök-jelöltre szinte az egész Európai Unió kíváncsi, a legtöbb befolyásos politikus szeretne tárgyalásokba kezdeni vele. Márki-Zay két napos látogatása során közel húsz találkozón vesz majd részt,

melyben benne van az összes Európa-párti frakció vezetője, és hat uniós biztos is.

Ez pedig már azt vetítheti előre, hogy az unióban is komoly esélyt látnak az Orbán-kormány jövő évi bukására!

Ujhelyi közösségi oldalán kiemelte továbbá azt is, hogy míg tegnap este egy nyilvános közösségi találkozón vettek részt az ellenzéki miniszterelnök-jelölttel, addig ma délelőtt már Ska Kellerrel, a Zöldek frakcióvezetőjével egyeztetnek a magyarországi jogállamiság visszaállításáról, az állami korrupció felszámolásáról és az Orbán utáni időszakról.

Érdekes amúgy azt látni, hogy míg Orbán Viktort a legtöbb uniós vezető politikus elutasítja és mellőzi, addig Márki-Zayra szinte mindenki kíváncsi és nyitott ajtókkal fogadják. Ezzel pedig lehetőség nyílik arra, hogy a kormányváltás után új alapokra helyeződjön az unió és Magyarország kapcsolata! 

A Fideszben Márki-Zay EU-s népszerűsége mellett az is pánikra adhat okot, hogy egy hazai közvéleménykutatás szerint, melyről korábban mi is beszámoltunk, az ellenzéki közös miniszterelnök-jelölt népszerűbb és kevesebben utasítják el, mint a jelenlegi miniszterelnököt!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!