Kiakadt az ellenzéki politikus – A Fidesz-kormány 12 éve csak hitegeti az embereket!

Kunhalmi Ágnes // kp: mszp.hu

A Fidesz megszorító nyugdíjrendszere miatt több mint félmillió nyugdíjas kap kevesebb nyugdíjat a megélhetési minimumnál. Ők ma közel háromszor annyian vannak, mint tíz éve.

Ez az igaz, ámbár szomorú tény, ahova az Orbán-kormány politikája vezetett!

Ezzel szemben, bár a kormányzati propaganda próbálja az ellenkezőjéről meggyőzni az embereket, a baloldali kormányzás utolsó évében a nyugdíjkiadások a GDP több mint 11 százalékát tették ki, de 2019-re ez az arány 3 százalékkal visszaesett.

Ez a Fidesz kormányzásának talán egyik legnagyobb szégyene.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a közösségi oldalon közzétett bejegyzésében kiemeli, hogy miközben a korábbi baloldali kormányok 2002 és 2010 között 22 hétnek megfelelő 13. havi nyugdíjat fizettek ki, addig Orbán 2011 és 2021 között csupán 1 hetit fizetett ki.

A választások közeledtével a Fidesz érzi a vesztét, ezért már két heti 13. havi nyugdíjat ajánlgat 12 év nyugdíjas megszorítás után!

“Eddig miért nem adták oda? Most érzi igazán veszélyben a hatalmát? Becsapták a nyugdíjasokat is” – írja a szocialista politikus, majd hozzáteszi, hogy az MSZP és a Párbeszéd mindent el fog követni azért, hogy megállítsa a nyugdíjas társadalom elszegényedését!

“Európa közepén, aki ledolgozott egy életet, az idős korában sem nélkülözhet!” – írja Kunhalmi, aki az ellenzéki párt által alkalmazni kívánt nyugdíjrendszer elemeit is ismertette:

  • Vegyes indexálásos nyugdíjemelést alkalmaznának!
  • Felemelnék a nyugdíjminimumot a minimálbér 50 százalékára, 70.000 forintra.
  • Felzárkóztatnák az alacsony nyugdíjakat!
  • Visszavezetnék a rokkantnyugdíj-rendszerbe azokat, akik igazságtalanul estek ki belőle.
  • Teljesen visszaépítenék a 13. havi nyugdíjat.
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!