Akkorát csúsztatott a közmédia, hogy még Kövér László is meglepődik, ha elolvassa

Nem tudjuk eldönteni, hogy a közmédia legutóbbi bakij szándékos félrevezetés volt-e, vagy egyszerűen a teljes tájékozatlanságból fakad. Egy közmédia esetén mindkét változat hatványozottan megengedhetetlen.

Már az is árulkodó jel, hogy a hirado.hu a Mandinert nevezi meg forrásnak az adott hírnél, miközben az MTI-nek, vagy éppen ő magának kellene a nagyközönség számára hírforrásként üzemelni, nem pedig egy tudvalévően fideszes propaganda oldalnak.

A hír pedig nem más, mint az, hogy A Helsinki Bizottság nevű Soros-szervezet a hazai és lengyel jogállamiság helyzetéről tarthat előadást az amerikai kongresszusban.” Mindez természetesen jól illeszkedik a Fidesznek a kampányába, csakhogy ez akkora csúsztatás, amekkorát még az MTVA-tól is ritkán látunk. Ugyanis a Helsinki Bizotságnak semmi köze nincs Soros Györgyhöz, ellenben

1976 hozták létre az USA Kongresszusának állandó bizottságaként,

és nem előadást fog tartani, hanem kongresszusi meghallgatáson vesz részt. Ha valaki azt gondolná, hogy sorosista-ügynökök ülnek a bizottságban, akkor őket is ki kell ábrándítani, a magyar Országgyűlés bizottságaihoz hasonlóan, ebben a bizottságban is amerikai megválasztott képviselők és szenátorok ülnek. A bizottság egyébként az amerikai törvényhozás európai ügyekkel, biztonsági és együttműködési kérdésekkel foglalkozó csúcsszerve.

Külön érdekesség a történetben, hogy miként is szerzi a közmédia a híreit. A meghallgatásról szóló híradást úgy kommentálják, hogy azt a Mandiner írja, a Wprost lengyel hírportálra hivatkozva. Azt nem nagyon tudjuk, hogy vajon miért nem az eredeti, ferdítéseket nem tartalmazó lengyel cikket idézték, miért kellett egy propagandalapot betenni közvetlen forrásnak.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!