Kiterítette a lapokat egy orvos, mit kellene tenni, hogy ne omoljon össze az egészségügy

Fotó: Orbán Viktor / Facebook.com

Bár a kormányzat úgy tesz, mintha az ország 60 százalékos átoltottsága megszüntette volna a járványt, a gond már most is majdnem akkora, mint tavaly. Az intenzív osztályokon, ahol a legsúllyosabb betegek vannak, mindenképpen. Pedig az egészségügy újabb összeomlása megelőzhető lenne.

Miért is fontos a vírussal szembeni védekezés még azoknak is, akik csak legyintenek, hiszen oltva vannak? Azért, mert ha újra megtelnek a kórházak a COVID-os betegekel, akkor újra műtétek fognak elmaradni, újra nem lesz elég kapacitás a sürgősségi ellátásra, és mindenki kiszorulhat a kórházakból, akit nem koronavírussal szállítottak be.

Jelen pillanatban lélegeztetőgépen ugyanannyian, 300 felett vannak koronavírus miatt, mint tavaly ilyenkor, amikor még senki nem volt oltva, e mellett van még 600-700 beteg, aki nem a COVID-19 megbetegedése miatt fekszik az intenzív osztályokon, és már nem sok hiányzik ahhoz, hogy

újra be kelljen vezetni a tervezett műtétek műtétek korlátozást!

Ez pedig azokat is érinteni fogja, akik beoltották magukat. Kunetz Zsombor a 444.hu Röntgen blogjában osztotta meg azt, hogy mit is kellene tenni most, hogy ne ugyanaz várjon ránk, mint a atavalyi évben:

  • Éppen ezért az egyik legfontosabb feladat az oltások felvételére buzdítás, ennek elengedhetetlen feltétele, hogy a sajtót beengedjék a kórházakba, az intenzív osztályokra, ott is, ahol drámai a helyzet.
  • El kell törölni az előzetes regisztrációt az oltások felvételéhez, mobil és statikus oltópontokat kell létrehozni közlekedési csomópontokon, bevásárlócentrumokban.
  • Be kell vezetni a 100 százalékos COVID táppénzt azért, hogy aki a megbetegedés jeleit érzi magán, a megélhetését féltve ne próbálja lábon kihordva terjeszteni a vírust
  • El kell rendelni az FFP2-es maszk viselését zsúfolt zárt tereken belül, valamint az üzletekben, ehhez a maszkokat a rászorulók részére a Kormánynak kell biztosítani.
  • Be kell vezetni a 3V szabályt, mely alapján az alapvető életszükségletek beszerzéséhez szükséges vásárlások, a tömegközlekedés használata, a hatósági ügyintézés kivételével csak úgy lehet további szolgáltatást, szórakozási lehetőséget, éttermet, portrendezvényt stb… igénybe venni, hogy az egyén:
    • Vakcinált, azaz rendelkezik COVID-19 elleni oltással
    • Természetesen Védett, azaz fél éven belül igazoltan átesett a SARS-CoV-2 vírus fertőzésen, illetve megfelelő mennyiségű ellenanyag szinttel rendelkezik.
    • Vírusmentes, azaz rendelkezik egy hivatalos laborban készített 24 órán belüli antigén teszttel, vagy egy 48 órán belüli PCR teszttel.
  • Az iskolákban el kell rendelni a random heti kétszeri antigén tesztelést az ott dolgozók és a tanulók körében, minden korosztályt érintve az iskola összlétszámának heti tíz százalékát érintve és eszerint elrendelni online oktatást, de csak az érintett osztályokban.

A parlamentben az ellenzék már a járvány kezdete óta követeli a 100 százalékos táppénz bevezetését COVID-19 fertőzés esetén, ám a kormányzat ezt napirendre sem tűzte. Kunetz ugyanazon a véleményen van, mint a társadalom többsége, miszerint

ne korlátozzuk a megfelelő védelemmel rendelkezők életét,

a korlátozások csak az oltottsággal, vagy természetes immunitással nem rendelkezők számára legyen előírható a jövőben, tehát alkalmazzuk a 3V szabályt (Vakcinált, Védett, Vírusmentes).

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!