Beismerő vallomás – A Fidesz megint a korrupció oldalára állt!

Deutsch

Az Európai Parlamentben napirendre került az offshore-bizniszek elleni hatékonyabb fellépés, azonban a képviselők közül nem mindenki támogatta a javaslatot.

Talán senkinek sem okoz nagy meglepetést, kik lehettek azok, akik nem nyomtak igent ebben a kérdésben, ezzel pedig egyértelműen beismerték az állami szintű korrupciót:

A Fidesz EP-képviselői nem merték megszavazni

a strasbourgi plenáris ülésen a Pandora-iratok néven elhíresült tényfeltáró adatszivárogtatás kapcsán összeállított közös állásfoglalást, mely azonnali intézkedéseket követelt az adóelkerülés, az adócsalás és a pénzmosás visszaszorítására.

Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője közösségi oldalán számolt be arról, hogy a kormánypárti EP-képviselők tartózkodása ellenére, az Európai Parlament jelentős többsége (578 igen, 28 nem és 79 tartózkodás) támogatta a dokumentumot, és az elfogadott állásfoglalásban felszólították az Európai Bizottságot, hogy lépjen fel jogi eszközökkel azokkal a tagállamokkal szemben, amelyek nem hajtják végre megfelelően a hatályos jogszabályokat.

“Egyértelművé tettük, hogy a nyilvánosságra került adatok alapján minden egyes szálat fel kell tárnia a tagállami hatóságoknak, minden – a tényfeltáró cikkekben – megemlített személyre ki kellene terjeszteni a vizsgálatokat.” – írja bejegyzésében a szocialista politikus.

Ujhelyi tanulságosnak tartja, hogy kik és hogyan szavaztak az Európai Parlament plenáris ülésén erről az állásfoglalásról. A Fidesz EP-képviselői ugyanis azon kevesek közé tartoztak, akik tartózkodtak a szavazásnál, vagyis nem támogatták a hatékonyabb fellépést az offshore-bizniszekkel szemben és nem támogatták például a letelepedési kötvények ügyében történő lépéseket sem.

“Végtelenül önleleplező ez a történet, a Fidesz a hazai kommunikációban bátor szabadságharcosnak igyekszik mutatni magát, de szép csendben a mocskos kis üzleteik miatt viszont rettegve védik be egymást, amikor kell. Ez minden, csak nem a magyarok érdekeinek képviselete. Ezt úgy hívják: szégyen. – emeli ki bejegyzése végén az MSZP EP-képviselője.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!