Kiderült az igazság – Orbánék kapzsisága miatt mindenki rosszul jár!

Fotó: MTI/EPA

Az elmúlt hónapokban hétről hétre jöttek a hírek arról, hogy újabb üzemanyagár-növekedés lesz, ennek pedig Orbánékon kívül nem sokan örülhettek!

Korábban még ellenzékiként a Fidesz is azt követelte, hogy a kormány lépjen az üzemanyagárak emelkedése ellen, pedig akkor még közel sem volt ilyen rossz a helyzet mint most.

“Az állam nyerészkedik a magasabb üzemanyagárakon. A Fidesz szerint vagy a jövedéki adót kell drasztikusan, 20 százalékkal csökkenteni, vagy a benzin áfáját.”

– jelentette ki Orbán Viktor 2004-ben, amikor még csak 236 forint volt egy liter benzin, azonban most, mikor erre lehetőségük lenne, nem tesznek semmit!

A benzin, valamint a gázolaj árának növekedésében pedig meghatározó szerepe van annak, hogy az Orbán-kormány és az MNB tudatosan gyengíti a forintot – erről ír közösségi oldalán az MSZP. Az ellenzéki párt szerint mindezt azért teszik, hogy nyerészkedjenek az árfolyamon, így biztosítva a kiváltságos kevesek gazdagodását, miközben a többség terhei folyamatosan nőnek.

Rekordmagas az infláció, méregdrágák az üzemanyagok, a forint árfolyama mélyrepülésben,

ez lenne az a nagyszerű időszak, amiről Orbán Viktor januárban még úgy beszélt, hogy „nagy idők kapujában állunk”?

– teszi fel a kérdést az MSZP közleményében, majd hozzáteszik, hogy a fideszes politikusok csak hárítják a felelősséget és kifogásokat keresnek az élet minden területén jelentkező egyre jelentősebb áremelkedések miatt, miközben nem foglalkoznak az emberekkel, akiknek a megélhetési költségei folyamatosan drágulnak.

A szocialista párt azt követeli, hogy a Fidesz ne nyerészkedjen az emberek kárára! Továbbá felszólítják a kormányt és jegybank vezetését, hogy tegyenek érdemi lépéseket az infláció és az üzemanyagárak emelkedésnek megállítása, valamint a forint erősítése érdekében!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!