Kitálalt az EP-képviselő – Erről valamiért mélyen hallgat a kormánymédia!

Forrás: MTI / Európai Parlament / Jan Van de Vel

Fontos ügy került az Európai Parlament elé, mely a fogyatékossággal élők jogainak erősítéséről szólt, azonban a Fidesz képviselői szégyenteljes lépést tettek az ügyben!

Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője bejegyzésében kiemeli, hogy sajnos már számos alkalommal bebizonyították a kormánypárti képviselők, hogy mikor nem a multinacionális cégeket vagy valamilyen keleti diktátort kell bevédeni, hanem támogatásra, segítségre szoruló kisebbségeket, társadalmi csoportokat kell megvédeni, illetve jogaikban megerősíteni, akkor a Fidesz rendre nemet nyom, tartózkodik, de legalábbis kihátrál az ügyből.

A szocialista politikus több alkalommal is rámutatott, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselői – amikor lehetőségük lett volna nem csak szavakban kiállni, de tettekben is lépni, akkor – nem támogatták a nők jogainak megerősítését, egyes elnyomott kisebbségek melletti kiállást, de gyermekjogi kérdésekben is többször szembementek az emberséges állásponttal csak azért,

mert az otthoni kormányzati kommunikációnak az nem felelt volna meg.

Ujhelyi a mostani szavazással kapcsolatban azt írta, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselői ismét tartózkodtak egy olyan jelentés elfogadásakor, amely a fogyatékossággal élők jogainak erősítéséről szólt.

A dokumentumot végül az EP plenáris ülése határozott többséggel: 579 igen, 12 nem és 92 tartózkodás mellett fogadta el.

Szomorú, de a Fidesz politikusai a tartózkodók között szerepelnek, melynek valószínűleg ennek egyetlen oka volt: a több oldalas jelentés egyik mondatában szerepel egy rövid utalás arra, hogy a tagállamoknak foglalkoznia kell a nők jogait megerősítő isztambuli egyezménnyel. Amelyet, mint tudjuk, a Fidesz-kormány bár aláírt, hosszú ideje mégsem hajlandó ratifikálni. A Fidesz EP-képviselői pedig mindezért képesek megvonni egyértelmű támogatásukat a fogyatékossággal élők védelméről szóló javaslatoktól.

A Fidesz EP-képviselői tehát megint Orbánt és a vak komondorok világát választották az emberek helyett.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!