Orbánékat leverte a víz – Mindent elveszíthetnek, ha Karácsony nyer!

Karácsony Gergely kemény üzenetet fogalmazott meg közösségi oldalán, mely komoly aggodalommal tölthette el a NER minden szereplőjét.

Az MSZP-Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje ígérete szerint visszavenné az offshore cégeken keresztül ellopott vagyont, ráadásul Karácsony zéró toleranciát hirdetett, nem állít kettős mércét, és nemcsak a jelenlegi kiváltságos 1 százaléktól, de koalíciós társaitól sem tűrné el az ilyen ügyeket!

Bejegyzésében kiemeli, hogy az ilyen cégekkel két baj van: egyrészt lehetővé teszik a valódi tulajdonos eltitkolását, másrészt adózási trükkökre használhatóak fel.

Karácsony célul tűzte ki, hogy az offshore-ozással eltüntetett közvagyont visszaszerezné, és az 1 százalék gazdagodása helyett a 99 százalék életminőségének javítására fordítaná.

Kihangsúlyozta továbbá azt is, hogy nem lehet helye a majdani koalícióban olyan politikusnak, aki offshore-ozásban érdekelt.

“Elkötelezettek vagyunk az ellenzéki együttműködés megerősítése mellett, de nehezen lehet komolyan venni olyan párt elkötelezettségét, amelynek politikáját elnökségi tagként egy offshore-ozáson rajtakapott politikus befolyásolja” – írja Karácsony, utalva ezzel a Demokratikus Koalíció elnökségi tagjára, Ráczné Földi Juditra, aki az előválasztás első fordulójában keveredett offshore-botrányba.

“Mert nem lehet olyannal együttműködni, aki a NER-lovagokhoz hasonlatos módon károsítja meg a többséget. A Fidesz világában mindennapos az ofshore-ozás, az ellenzék világából ezt ki kell tiltani. – emelte ki az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, aki három lépésben bontaná le az offshore cégek rendszerét:

  1. Az Európai Unió joga alapján létrehozná a tényleges tulajdonosi nyilvántartást, amelyből elvileg megismerhető lenne, hogy egy magyarországi cégnek – akkor is ha offshore háttere van – ki a tényleges végső tulajdonosa.”
  2. Offshore-különadót vetne ki az offshore cégnek kifizetett osztalékra, kamatra és jogdíjra.
  3. Előírná, hogy akinek közvetlenül vagy közvetetten offshore cége van, az abban keletkező jövedelem után magyar személyi jövedelemadót kelljen fizetnie, hacsak nem tudja bizonyítani, hogy az offshore cég a székhelye szerinti államban tényleges gazdasági tevékenységet végzett.

Ha tehát Karácsony Gergely alakíthatna kormányt jövőre, elképesztő ügyekre, lopásokra és valódi tulajdonosokra derülne fény, melybe az egész Orbán-rendszer végleg belebukna!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!