Orbán legyőzése a cél – Mutatjuk, kinek lehet rá a legnagyobb esélye!

Képek forrása: MTI / Facebook.com

Az elmúlt napok közvéleménykutatásai elég zavarossá tették az előválasztáson való kiigazodást, így független hírszolgáltatóként megpróbáljuk tisztába tenni a dolgokat!

A korábbi tapasztalatokra építve, talán a Népszava által közölt Publicus kutatóintézet legújabb felmérése állhat a legközelebb a valósághoz. Ezen kijelentésünket arra alapozzuk, hogy a főpolgármester-választás eredményét is ők mérték a legpontosabban, 4 százalékpontos hibahatáron belül, míg szinte az összes többi közvéleménykutatás Tarlós Istvánt hozta ki győztesnek.

A Publicus eredményei most azt mutatják, hogy

csak a Karácsony Gergely vezette lista tudná megverni 2022-ben a Fideszt!

Ennek egyszerű oka van: bár a DK hatalmas szavazótáborral rendelkezik, nem a biztos pártválasztókon fog eldőlni, hogy a jelenlegi kormánypárti koalíció, vagy az ellenzéki összefogás kerül ki győztesen majd az országgyűlési választáson, hanem a bizonytalan választókon. Őket pedig egy Dobrev Klára vezette lista kevésbé tudná aktivizálni, szemben Karácsony Gergellyel, aki a főpolgármester választáson már sikeresen maga mellé tudta állítani a bizonytalanok táborát.

Márki-Zay Péter esélytelensége pedig abból fakad, hogy kevésbé ismert, mint a jelenlegi főpolgármester, ráadásul jobboldali beállítottságú is, így azok, akiknek nincs fix választottjuk, bizonytalanabban állhatnak hozzá.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökének esélyeit az is ronthatja, hogy már most, az előválasztás két fordulója között is megszegte ígéretét, ez pedig sokaknak nem tetszett. Márki-Zay az első fordulót követően – melyen harmadik helyezettként jutott tovább a második fordulóba -, kijelentette, hogy rajta “nem fog száradni egy Dobrev Klára-győzelem és ezáltal Orbán Viktor újabb négyéves kormányzása”.

Tehát tudja, hogy a DK miniszterelnök-jelöltjének szinte lehetetlen feladat lenne maga alá gyűrni Orbánt, ezért korábban még úgy tartotta, jobb ha visszalép az előválasztáson, és azt támogatja, aki esélyesebb a győzelemre.
Végül talán a zavaros közvéleménykutatások miatt azonban Márki-Zay nem tartotta be ígéretét, így most mindhárom jelölt külön indul, de ez nem jelenti azt, hogy ne lenne esély arra, amit a Publicus intézet felmért!

Továbbra is a legtöbb bizonytalan szavazót Karácsony Gergely képes mozgósítani, így neki lehet a legnagyobb esélye győzni jövőre Orbánnal szemben!

A felmérés szerint Karácsony az MSZP-Párbeszéd tábor szinte egészét maga mögött tudhatja, míg a jobbikosok 84, a DK-sok 86, a momentumosoknak pedig 87 százaléka szavazna egy olyan listára, melyet ő vezet.

A Publicus mostani kutatásai alapján 38-34 arányban győzné le Karácsony Orbánt, míg a Dobrev irányította összefogás 35-37 százalékos arányban kikapna, Márki-Zay Péterrel pedig 33-38-as vereségre számíthatna az ellenzék!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!