Már a bíróságot is semmibe veszik: ezt még eddig senki nem merte megtenni

Habony Árpád és Rogán Antal a Fidesz propagandistái (kép: MTI)

Az egykor szebb napokat látott Origo és az újdonsült förmedvény, a Ripost a kormánypropaganda két meghatározó sajtóterméke, akikkel elvégeztetik a piszkos munkát, lejáratásokat, rágalmazásokat. Felelősséget azonban nem hajlandóak vállalni, és úgy tűnik, az újságíróknak nem is kell.

2018-ban kezdte el a kormányközeli média azt a lejárató kampányt, amiben egy nő azt állította, hogy Hadházy Ákos kisemmizte a nő apját. A képviselő ezt nem hagyta annyiban, perre vitte a dolgot, a pesti Központi Kerületi Bíróság jogerős ítéletben adott igazat Hadházy Ákosnak, és ítélte el rágalmazásért a nőt. Hadházy Facebook posztjában azt írja,  hogy már az előkészítő tárgyaláson bocsánatot kért tőle a nő, majd a bíróság előtt is bevallotta, hogy a sajtóban is hangoztatott vádjai nem feleltek meg a valóságnak.

A rágalmazó azzal magyarázta tettét, hogy a propaganda újságírói zaklatták, “nem hagyták békén.”

A képviselő korábban már polgárjogi pert is nyert az Origó és a Ripost ellen az ügyben, de elindított egy büntetőpert is, mert a párszázezer forintos sérelmi díjakat „röhögve kifizeti a propagandamédia, azonban ha egy rágalmazó «️újságírónak» büntetett előélete lesz, az talán számít valamit”. Nos, a rágalmakkal teli cikkeket megíró újságíróknak azonban a haja szála sem fog görbülni, mert az Origo és a Ripost szerkesztősége a rendőrségi nyomozás során

azt állították, hogy nem tudják, kik írták a náluk megjelent ominózus cikkeket!

Ezt az észbontó, elsőre is láthatóan hazug érvelést pedig nem is firtatta tovább a rendőrség, hagyta, hogy névtelenül mindenféle személyes felelősség nélkül lehessen bárkiről írni bármiféle rágalmazást. Ennyire bátrak a propagandasajtó újságírói, névtelenül megy a mocskolódás, de a büntetés elől elbújnak. Nem is csoda, az állításokat megfogalmazó nőt 240 napi büntetési tétel pénzbüntetésre ítélte a bíróság, amit ha nem fizet meg, akkor fogházban kell leülnie.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!