Orbán lopott Karácsonytól, de kegyetlenül kiosztották!

Nagy lehet a pánik a Fideszben, mert Orbán Viktor már karácsony Gergely kampányából is lop. A kormányfő egyszerűen lenyúlta a főpolgármester legerősebb kijelentését.

Azt eddig is tudtuk, hogy a Fidesz gátlástalanul ellop mindent, ami kell neki. Az viszont már a pofátlanság minősített esete, hogy legutóbbi pénteki rádióinterjújában

Orbán Viktor egyszerűen lenyúlta Karácsony Gergely kampányából a „jóvátétel” ígéretét!

A kormányfő a 13 havi nyugdíj és a beígért béremelés kapcsán azt próbálta elhitetni, hogy most érkezett el a Gyurcsány és a Bajnai kormányok után a „jóvátétel” ideje. Arról viszont már egy szót sem szólt, hogy ezt miért nem csinálták meg 12 évig, eddig miért hagyták nélkülözni az embereket. A magyarázat persze egyszerű: a Fideszben is látják az előválasztás sikerét, és érezve a kormányváltó hangulatot, hirtelen pánikolni kezdtek. Ezért gondolhatta Orbán úgy, hogy akár még Karácsony Gergely kampányígéretét is ellophatja. Ez azonban nem maradt észrevétlen. Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke szinte azonnal lecsapott a miniszterelnök akciójára: a Facebookon

az ellenzéki politikus kegyetlenül kiosztotta Orbánt!

Az MSZP vezetője szerint nem egyszeri, választási ajándékként kellene pénzt osztani a 12 éve nélkülöző nyugdíjasoknak, dolgozóknak és kisvállalkozóknak, hanem rendszerszintű megoldásokkal kellett volna már évekkel ezelőtt segíteni a megélhetésüket.

Majd jött a megsemmisítő rész, mert Tóth Bertalan lecsapott Orbánra. Ezt írta:

„Egy dologban azonban egyetértünk: jóvátételre szükség van. Csak éppen a Fidesz elmúlt 12 éve miatt.”

Ezt követően az ellenzéki politikus tételesen felsorolta: jóvátétel kell a dolgozóknak, mert a Fidesz még a legkisebb fizetést is megadóztatja. Mint írta, ezért fogja az MSZP-Párbeszéd szövetség adómentessé tenni a minimálbért és növelni mindenkinek a fizetését, aki jelenleg bruttó 321 ezer forintnál kevesebbet keres. Majd tovább sorolta: „Igen, jóvátétel kell az embereknek, mert egész Európában a Fidesz fizetteti a legmagasabb adót a brutálisan drága élelmiszerek után! Ezért fogjuk csökkenteni az ennivaló árát azzal, hogy az élelmiszerek áfája 18 százalék, az alapvető élelmiszerek áfája pedig 5 százalék lesz!

Igen, jóvátétel kell az időseknek, mert a Fidesz elszegényítette a nyugdíjasokat azzal, hogy a fizetések növekedését nem számítja bele a nyugdíjemelésbe! Ezért fogjuk felzárkóztatni az alacsony nyugdíjakat úgy, hogy a bérek emelkedését is beleszámítjuk a nyugdíjemelésbe és azok kapják a legtöbb emelést, akiknek kevés a nyugdíjuk!

Igen, jóvátétel kell a családoknak, mert a Fidesz egy fillérrel sem emelte a családi pótlékot, a GYES és a GYET összegét! Ezért akarjuk duplájára emelni a családi pótlék összegét és radikálisan emelni a többi családtámogatási juttatást!

Igen, jóvátétel jár az állástalan embereknek, akiknek a Fidesz csak 3 hónapig ad ellátást, majd utána az árokba rúgja őket! Ezért emeljük majd legalább 100 ezer forintra az álláskeresési járadék összegét és adjuk azt legalább 9 hónapig!”

Tóth Bertalan szerint hosszasan lehetne még sorolni, milyen jóvátétel jár a Fidesz károkozásai miatt a magyar népnek: több és olcsóbb lakás, működő egészségügy, színvonalas oktatás, kiszámítható, demokratikus jogállam. Majd ezzel zárja sorait: „De mivel a Fidesz az elmúlt 12 év alatt minden intézkedést csak a saját hatalmának biztosítása és saját elitje gazdasági erősítése érdekében hozott,

ezt a jóvátételt már Karácsony Gergely kormánya fogja megadni Magyarországnak!”

Az ellenzéki politikus szerint ezért is kell részt venni az előválasztáson és támogatni az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjeit, valamint Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltet.

Tóth Bertalan teljes bejegyzését cikkünk végén olvashatja el.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!