Egyre jobban szorul a hurok – Kellemetlen pillanatok várnak Orbánékra!

Mint arról korábban már beszámoltunk, újabb érintettje lehet a Pegasus-ügynek. Legutóbb a volt MSZP-s Páva Zoltánról derült ki, hogy telepítették a telefonjára a kémszoftvert.

Az ügy újbóli felizzása, valamint a kormány eddigi hallgatása miatt, Stummer János szeptember 20-ra ismét összehívta az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát, ahol az érintett minisztereket is meghallgatnák a lehallgatási botránnyal kapcsolatban – számolt be róla a Magyar Narancs.

A bizottsági ülésre Pintér Sándor belügyminisztert, Varga Judit igazságügyi minisztert, Szijjártó Péter külügyminisztert és Benkő Tibor honvédelmi minisztert is meghívták.

Stummer kiemelte, hogy a bizottságnak évente egyszer kötelezően tartania kell egy olyan ülést, melyen a titkosszolgálatokért felelős miniszterek beszámolnak a munkájukról, valamint a bizottsági tagok kérdéseket tehetnek fel nekik. Éppen ezért, ezen az ülésen Varga Judit igazságügyi miniszteren kívül, a többi meghívott miniszternek kötelező lesz a megjelenés, így elkerülhetetlen lesz, hogy válaszoljanak az üggyel kapcsolatos kérdésekre!

Júliusban a Pegasus-botrány kirobbanásakor már megpróbálták az ellenzéki képviselők összehívni a nemzetbiztonsági bizottságot, csak akkor azt a fideszes tagok bojkottálták, így az határozatképtelen volt. Stummer szerint ez a veszély ismét fennáll, de hozzátette, hogy a jövőre esedékes választásokig nem fogják tudni a fideszesek folyamatosan bojkottálni a bizottság munkáját, így a kampányidőszakban fontos szerepet kap majd a Pegasus-ügy.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!