Távol maradhatnak a szavazástól: ez komoly bajba sodorhatja jövőre a Fideszt

Folyamatosan kapja a támadásokat Karácsony Gergely főpolgármester a fővárosban -jórészt az előző városvezetéstől örökölt problémák – miatt kialakult közlekedési dugók miatt. Költ is rá eleget a Fidesz, hogy Karácsony legyen a bűnbak, de ez most nem jött be.

Az utcákon a Fidesz aktivisták gyűjtik az aláírást Karácsony Gergely megállítására, ami úgy tűnik semmi másra nem jó, mint a Fidesz saját táborának további összegyúrására. Szükség is van a tábor összetartására, mert jóval többen támogatják Karácsonyt, mint azt eddig a Fideszben gondolták volna, ráadásul a saját szavazóik is. A Népszava megbízásából készített egy kutatást a Publicus intézet, melyben azt mérték, vajon hogyan fogadták az emberek Karácsony Gergely intézkedéseit, beleértve a felújítások felgyorsítását, a közlekedési lámpák átprogramozását és a közösségi közlekedés ingyenessé tételét a 14 évesnél fiatalabbak számára. Ebből pedig az derült ki, hogy

a Fidesz szavazók majdnem fele támogatja a főpolgármester törekvéseit!

A kormánypárti válaszadók 46 százaléka helyesli az intézkedéseket, melyek támogatottsága az ellenzéki térfélen ennél nagyságrendekkel nagyobb, az MSZP és a Momentum szavazói 92, illetve 90 százaléka támogatja a városvezetést a döntésben, míg a Jobbik és a DK voksolók körében 79 és 83 százalékos ez az arány.

Az utóbbi egy évben sorban találkozhatunk azokkal a felmérésekkel, melyekben a Fidesz szavazóinak jelentős része nem támogatja az Orbán-kormány döntéseit, terveit, vagy éppen az ellenzéki javaslatokkal ért egyet. Mindez azt mutatja, hogy egyfajta lemorzsolódás indult be a Fidesz táborban, amely valószínűleg nem fog jövő tavaszig ellenzéki szavazatokká változni, ám komoly bajba sodorhatja a Fideszt, ha ez a réteg a szavazástól való távolmaradással bünteti Orbánékat az elmúlt 12 év hibáiért.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!