Karácsony helyretette a vád alá helyezett DK-s politikust, kár volt csúsztatnia

Forrás: Karácsony Gergely / Facebook

Úgy tűnik, közeledve az ellenzéki előválasztás azon szakaszához, ahol már voksolniuk kell a választóknak, melyik miniszterelnököt bízzák meg Orbán Viktor leváltásával, egyre élesedik a helyzet, és Karácsony Gergely lejáratásába már a DK is beszállt a Fidesz mellé.

Nem rég fizetett hirdetésben kezdte el tolni a DK-hoz és Dobrev kampánycsapatához közelálló Facebook oldal azt a kutatást, amely azt állítja, hogy Karácsonynak esélye sincs nyerni Orbánnal szemben. Ám van egy kis probléma ezzel,

egy Fideszes kutatásra hivatkoznak,

amit a Fidesz pénzelte Nézőpont intézet végzett el. Több probléma is van ezzel, mert például azt már elfelejtették közölni, hogy ez a szám hogyan alakul Dobrev esetében (Gyurcsány Ferenc felesége jócskán lemaradt Karácsonyhoz képest), és azt is, hogy majd a közös miniszterelnök-jelöltet kell mérni Orbánhoz, nem pedig a mostani ötfelé szétaprózott szavazatokat.

Tegnapi napon beindult a Partizán előválasztási vitasorozata, ahol rögtön az első adásokban Czeglédy Csaba, a DK milliárdos csalással vádolt indulója kijelentette, hogy ő nem tudja elhinni, hogy Karácsony valós elszámoltatást csinálna a választás után, mert Budapesten sem történt semmi. Ez ugyan tényszerűen nem igaz, de ez nem zavarta Gyurcsány emberét.  Karácsony Gergely azonban nem hagyta annyiban a dolgot, és egy Facebook üzenetben rögtön helyre is tette Czeglédyt:

„Ez nem igaz, ráadásul ezt a koalíciót nem én határozom meg, a Demokratikus Koalíció is része ennek”

Aztán pedig elkezdte sorolni, hogy milyen ügyekben történt előrelépés, feljelentés, köztük:

  • A Főtáv hűtlen kezelés, adócsalás miatt tett feljelentést,
  • az FKF egy olyan ügyben tett feljelentést, amikor Karácsony kifejezett tiltása ellenére kötöttek szerződést az akkori vezetés egy hulladékszállítási céggel. Az akkori vezetést eltávolították,
  • a hármas metrók beszerzése ügyében is feljelentést tettek,
  • az elektronikus jegyrendszer ügyében is tart a nyomozás, de a feljelentést az előző városvezetés tette meg.
  • a Biodóm ügyében is tettek feljelentést.

A Főpolgármester azt kérte a videójában, hogy ha valakinek nincs elég információja, „ne tegyen vaskos állításokat”, mert az is a vitakultúra része, hogy arról teszünk erős állításokat, amiről van elég információnk.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!