Kudarcot vallottak Orbánék – Alkalmatlanságuk vezetett idáig!

A Fidesz-kormánynak már több mint 11 év állt a rendelkezésére, hogy érdemi segítséget tudjon nyújtani a devizahitelek okozta lakhatási válságban érintetteknek, ezt azonban nem tették meg!

Kudarcot vallottak, ezért pedig évente mintegy 3000 kilakoltatást hajtanak végre,

Az MSZP célul tűzte ki, hogy Orbánék bukása után megoldást találnak a magyarországi lakhatási gondokra, ezt pedig a Kormányváltást! Korszakváltást! programjukban már rögzítették is.

“Egy igazságos társadalomban nincs helye az elhelyezés nélküli kilakoltatásoknak, a családok otthonának elvesztését egy felelős kormánynak meg kell tudnia akadályozni” – írja bejegyzésében a szocialista párt, majd hozzáteszik, hogy a devizahitelek okozta válsággal kapcsolatban az elmúlt években számos javaslatot nyújtottak már be az Országgyűlésnek,

melyeket a Fidesz egyetlen alkalommal sem támogatott.

Az MSZP továbbra is fenntartja korábbi javaslatait, és újra benyújtják azt az Országgyűlésnek:

  • A deviza alapú és forint lakossági, fogyasztói hitel-, kölcsön- és lízingszerződésből eredő végrehajtásokat azonnal fel kell függeszteni a devizahitelek végleges rendezéséig.
  • Törvény alapján korábban forintosított devizakölcsönök újraszámolását és a devizakölcsön szerződések módosítását kell elvégezni akként, hogy a forintra váltás, az elszámolás és az árfolyamkülönbözet adósok részére történő megtérítése a felvételkori árfolyamon kerüljön sor.
  • Amennyiben az ingatlant érintő végrehajtás már jogerősen lezárult, abban az esetben a lakás értékét meghaladó, devizahiteles tartozásokat meg kell szüntetni.

Mivel korábban ezeket a törekvéseket az Orbán-kormány nem támogatta, így csak akkor lehet segíteni a devizahitelek miatt bajbajutott családok ezrein, ha a jövőre esedékes országgyűlési választáson az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjeit és Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltet minél többen támogatják.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!