Túlpörgött Hadházy – óriási hibába futott bele, oda lehet a hitelessége

A Fideszből indult és az LMP társelnöki posztjáig jutó, most éppen a Momentumban politizáló Hadházy Ákos az utóbbi időben mintha túlpörögne egy kicsit a korrupciós ügyek felderítésével, és vesztett volna az alaposságából, ami több veszélyt is rejt magában.

Van az a pillanat, amikor az ember beleszorul egy szerepbe, majd a szerep kezdi átvenni a hatalmat felette, és mindenáron a vélt szerepnek akar megfelelni a személy. Talán ez a pont jött el Hadházy Ákosnál, aki azzal tűnt ki az ellenzéki politikai mezőnyből, hogy több, szemetszúrón lopás gyanús EU-s pályázatra hívta fel a figyelmet, egészen nagy, százmilliós tételekig, feltárva az összefüggéseket.

Aztán egyre több és több ügy érkezett, hiszen a Fidesz sorban szállította az ügyeket, így egyre kevesebb idő maradt azok feldolgozására, arról már nem is beszélve, hogy a teljesen megalapozott ügyeknél feljelentésnek is kellett volna születnie. Valószínűsíthetően, Hadházyhoz érkeztek helyi gyanús ügyekről is ellenzéki aktivisták, párttagok részéról jelzések, amik aztán egy-egy Facebook posztnál nem jutottak messzebre, gyakran mindenfajta kontrollt mellőzve. Ám ez igen veszélyes,

mert mind Hadházy, mind a korrupció elleni harcot gyorsan hiteltelenítheti,

ha olyan ügybe áll bele, amely nem áll meg, nem bizonyítható, vagy éppen az információhiányból fakadóan teljesen hamisan jelenik meg. Hadházy most egy ilyenbe futott bele, ráadásul egy ellenzéki önkormányzatot vádolva, ráadásul azt a zuglóit, ahol az MSZP-s Tóth Csabával szeretne megmérkőzni az előválasztáson.

Hadházy azt kifogásolta, hogy az önkormányzat szeretné eladni az Egressy út és az Angol utca sarkán található, összesen 6300 négyzetméteres telket. Az éppen Momentumos színekben dolgozó képviselő azt állítja, hogy láthatóan stikában, a nyilvánosságot kerülve értékesítik a telkeket”

ami egy nyilvánvaló hazugság,

mert a pályázat az Ingatlan.com oldalon 30 napig volt kint, megjelent a Népszavában, a Magyar Nemzetben, a zuglói online felületeken, a polgármesteri hivatal és a Zuglói Zrt. hirdetőtábláján, és természetesen az ingatlanokra is kitették az eladó táblát.

Hadházy azt is kifogásolja, hogy “a telkek vételára több mint százmillió forinttal kevesebb, mint a három éve becsült érték.” Csak arról feledkezik meg a képviselő, hogy már 2013-ban elakarta adni az önkormányzat az ingatlanokat, hogy 2019-ben hatszor írták ki a pályázatot az eladásra, de egyetlenegy érvényes ajánlat sem érkezett! Így készült két új értékbecslés, amelyekből a magasabbat választotta az önkormányzat a pályázati kiírásnál.

Hadházy folyamatosan Tiborcz Istvánt emlegeti az ügy kapcsán, miközben Tiborcznak semmi köze az ügylethez, ellenben az egyik régi üzlettársa valóban adott be érvényes pályázatot.

“Értem én, hogy kibicnek semmi sem drága, de hűtlen kezelés éppen az volna, ha nem az ár alapján, hanem politikai alapon válogatnánk a pályázók között.

Azt azért csak tudja, hogy egy önkormányzat nem válogathat kedvére a vevők között, hanem csakis a törvények szerint, máskülönben köztörvényes bűncselekményt követne el. Ezért ne próbáljon minket ilyen bűncselekmény elkövetésére buzdítani!” – írja nyílt levelében Horváth Csaba polgármester, de ennél tovább is megy:

“itt az ideje, hogy ön felhagyjon azzal a fideszes múltjából hozott módszerrel,

hogy előbb rágalmaz, de még utána sem kérdez. Felszólítom önt, hogy ne éljen vissza a közvélemény bizalmával, ne tekintse magát minden és mindenki fölött állónak, a valótlan állításaiért haladéktalanul kérjen bocsánatot minden zuglói polgártól és Zugló Önkormányzatától, és adjon ki erről közleményt!” Horváth feljelentést tesz, amennyiben Hadházy nem korrigálja a kijelentéseit, mely mind az ellenzéki összefogásnak, mind a korrupció elleni harcnak csak árt. Az önkormányzat válaszát ITT olvashatják. Hadházy azonban nem tud leállni, a Facebookon tovább szórja a rágalmait. Ezt egy kicsit most túltolta.

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!