Lebukott a Fidesz: véletlenül előre élesítettek egy Karácsonyról szóló lejárató anyagot

A Soros György nevével fémjelezett nyílt társadalom eszméjét képviselő előadók által tartott fórum célja az volt, hogy „Budapestet visszahozzuk a régió progresszív szellemi térképére”

– írta “Soros-demokráciát építene a Budapestet vezető baloldal” című cikkében a Magyar Nemzet. A Fidesz pártlapja a Budapest Fórum kétnapos konferenciájáról számolt be a Karácsony Gergelyt is célba vevő anyagában.

Ebben alapvetően nem lenne semmi különös, hozzászoktunk már, hogy a kormánypárt minden lehetőséget megragad arra, hogy összefüggésbe hozza az ellenzéki politikusokat az amerikai milliárdossal. Az azonban még a fideszes médiától is egészen új szintnek számít, hogy egy olyan konferencia miatt ment most neki a főpolgármesternek,

ami még meg sem történt, ugyanis szeptember közepén tartják.

soros
A Magyar Nemzet cikke

A múlt időben írt, előre élesített lejárató anyagot a narancs.hu vette észre. Vélhetően véletlenül rakták ki előre a cikket, máskülönben nehezen magyarázható, miért írtak volna olyanokat egy még meg sem történt konferenciáról, mint:

“A Közép-európai Egyetem budapesti épületében tartott nemzetközi konferencia nyitó előadását a saját bevallása szerint hiperpasszív angolnyelv-tudású Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere tartotta.”

Karácsony természetesen nem tartott semmit, nehezen is tudott volna megtartani augusztus közepén egy szeptember közepére időzített előadást.

Vicces adalék a történethez, hogy a Magyar Nemzet bakijába a másik fideszes pártlap, a Pesti Srácok is csúnyán beleszaladt, az alábbi címmel közölték le a cikket:

Nahát, a Budapestről elüldözött CEU-n rendezett konferenciát a fővárosi önkormányzat, miként legyen minden “újra a régi”

Később korrigálták magukat, és leszedték a cikket, jelenleg már csak ez látható a helyén:

pesti sracok 1

FRISSÍTÉS:

Cikkünk megjelenése után nem sokkal a Magyar Nemzet is frissítette a lejárató anyagot: a múlt időt egyszerűen átírták jövő időre. Olyannyira siethettek a korrekcióval, hogy a Karácsony előadásáról szóló részben félig most is a múlt idő szerepel:

nemzet

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!