Az EP-képviselő elmondta, hogyan menthető meg a Norvég Alapból érkező pénz!

Mint ismeretes, a Fidesz-kormány nem tudott megállapodni a folyósítás részleteiről a norvég féllel, így jelenleg úgy tűnik, végleg búcsút inthetünk a 2014-2021 közötti időszakra vonatkozó, összesen 77 milliárd forint támogatásnak.

Sőt, akár az is előfordulhat, hogy a következő hétéves ciklusban folyósítandó összegtől is elesünk, ha a magyar kormány hasonló politikást folytat, mint amit eddig.

De nincs minden veszve, van megoldás! Erről beszélt Ujhelyi István az MSZP EP-képviselje, aki online tartott sajtótájékoztatóján közölte:

A kormányváltás után újranyitják a norvég alap támogatását!

A szocialista politikus elmondta, hogy a Norvég Királyság budapesti nagykövetségéhez fordult annak érdekében, hogy Magyarország ne veszítse el a hazánknak járó 77 milliárd forintos támogatást.

“A kormány elbaltázta ezt is. Csak azért, hogy ne tudjon még véletlenül sem olyan magyar civilszervezet támogatáshoz jutni, amelyik nem függ Orbán rendszerétől, a Fidesz képes volt megakadályozni a teljes norvég alap lehívását”

– fogalmazott Ujhelyi, hozzátéve: Norvégia ebből az összegből ráadásul nem „óvodás gyermekek nemváltoztató műtétjeit” akarta volna finanszírozni, ahogy kormányzati platformok ezt sugallni igyekeznek, hanem a társadalmi felemelkedést és fejlődést támogatták volna belőle Magyarországon.

Az MSZP európai parlamenti képviselője rámutatott, hogy ebből az alapból kilenc területet kellett és lehetett volna finanszírozni, ráadásul a kifogásolt civilszervezetekre szánt összeg a teljes keret alig tíz százalékát tette volna csak ki.

Ujhelyi István a sajtótájékoztatón elmondta azt is, hogy nem csak a most lejárt és el nem költött támogatás került veszélybe, de a jövőre induló újabb hétéves támogatási kör elérése is kérdéses a Fidesz-kormány magatartása miatt. Az MSZP politikusa szerint ezért jelezték a norvég partnereknek:

Karácsony Gergely a kormányváltás után újra fogja nyitni a tárgyalásokat a norvég kormánnyal és nem fogja veszni hagyni ezeket a támogatásokat.

Egyszerű tehát a megoldás: le kell váltani az Orbán-kormányt és helyreállítani mindazt, amit az elmúlt években a hatalmon lévők lezüllesztettek!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!