Orbánék miatt Magyarország elbukta a Norvég Alapból érkező milliárdokat!

Fotó: Alberto Pizzoli/AFP

Eddig remélni lehetett, hogy sikerül megegyezniük a civileknek a Norvég Alap pénzével kapcsolatban, mely a magyar kormány miatt került veszélybe,

most azonban kiderült, az egész támogatást elbuktuk!

Összesen 77 milliárd forintnak inthetünk búcsút, csak azért, mert Orbánék képtelenek voltak elfogadni, hogy ennek a pénznek az elosztásába nem szólhatnak bele, nem az általuk kiválasztott szervezetek kapnák a támogatásokat.

Ez pedig azt jelenti, hogy Magyarország számára már nem érhetőek el többé a Norvég Alap 2014-2021-es forrásai

– közölte a Népszava kérdésére az oslói külügyminisztérium.

A lap kiemeli, hogy a külügyminisztérium válaszából egyértelmű, hogy ez a támogatási összeg nem csúszik, nem átmenetileg nem érhető el, hanem végérvényesen elveszett, Magyarország teljesen elbukta azt!

A 2014-2021-es időszakra vonatkozó támogatás teljes összege 2,8 milliárd euró, ami 15 ország között oszlik meg. Ennek a programnak volt Magyarország a harmadik legnagyobb kedvezményezettje, azonban most ebből a pénzből egy fillért sem fogunk kapni, mivel a magyar kormány konfliktusba került a norvégokkal a civil szervezeteket segítő programok hazai kezelése miatt.

A Norvég Alap egyik alapfeltétele az volt ugyanis, hogy a civil társadalom támogatását szolgáló alap kezelése teljesen független legyen a hatóságoktól, de ezt Orbánék nem tudták elviselni, mindenáron bele szerettek volna avatkozni a pénzelosztási folyamatba.

Konfliktus alakult ki a norvégokkal, melynek most az lett a végeredménye, hogy Magyarország szépen kiesett a kedvezményezettek köréből,

elbuktuk a támogatás teljes összegét!

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!