Kiosztotta Orbánékat az EP-képviselő – Kisebbségi komplexusban szenvednek a fideszesek!

Orbán

Magyarország egyre veszít kezdeti előnyéből és lassan sereghajtókká válunk átoltottság tekintetében, ezen pedig a kormány hamis sikerpropagandája csak tovább ront!

Ujhelyi István az MSZP EP-képviselője csütörtök reggeli online sajtótájékoztatóján kiemelte, hogy Európa már lehagyott minket az oltási hatékonyságban, ez pedig súlyos következményekkel járhat, melyért kizárólag a Fidesz-kormány lesz a felelős!

A szocialista politikus szerint, hamis védettségérzetet ad a kormányzati sikerpropaganda, pedig még messze vagyunk a biztonságos nyájimmunitástól, ráadásul szerinte Magyarország sem ússza meg a negyedik covid-hullámot, melynek a súlyossága többek között azon fog múlni, hogy a lakosságot megfelelő információval látjuk-e el a védekezés során.

”Valami gyermekkorból hozott kisebbségi komplexus lehet a kormányfőnél és a Fidesznél, hogy állandóan versenyhelyzetet idéz elő, valamit mindig le kell győznünk, mindig elsőnek kell lennünk, ha pedig nem sikerül, akkor csendben hallgatunk”.

– fogalmazott Ujhelyi, rámutatva arra, hogy a harmadik oltás bevezetését is sikerként hirdeti a kormány, miközben arra Magyarországon azért van idő előtt szükség, mert Európában egyedül nálunk használták fel nagy tömegben a kínai Sinopharm vakcinát, amelynél az oltások ellenére igazolhatóan tömegek maradtak valós védettség nélkül.

„A kormány mindenből hamis sikerpropagandát csinál: most is, mintha kijönne a diák az iskolából és boldogan hirdetné, hogy a bukás után elsőként jelentkezhet pótérettségire”.

Az MSZP európai politikusa rámutatott, hogy az Európai Unió teljesítette időarányos vállalását: már az EU lakosságának több mint 71 százaléka megkapta az első oltását, ez hazánkban csak 66,7 százalék, amivel az uniós tagállamok között hátul, a tizenhatodik helyen állunk.

Ujhelyi súlyos figyelmeztető jelként értékeli, hogy míg az uniós tagállamok jelentős többsége szépen halad a biztonságos nyájimmunitás felé, addig Magyarországon a Fidesz-kormány propagandája miatt ez a folyamat lelassult, sőt, szinte leállt.

„Nem lenne szerencsés, ha úgy járnánk, mint tavaly, amikor nyáron a kormány elment szabadságra, elővették a jachtjaikat, felültek a magán-repülőgépeikre, majd szeptemberben rádöbbentek, hogy zárni kell az országot.

Csak az a kormány tudja megvédeni az állampolgárait, amely folytatja a védekezést és nem csak akkor foglalkozik a kérdéssel, amikor egy pillanatfelvétel alapján győztesnek mondhatja magát. A Fidesz-kormány felelőssége óriási: félre kell tennie a hazug propagandát és helyette arra koncentrálni, hogy legyen még néhány millió ember Magyarországon, aki átérzi az oltás felelősségét és beadatja magának a vakcinát. Ekkor lesz csak nyájimmunitás és ekkor érezhetjük csak biztonságban magunkat” – fogalmazott sajtótájékoztatóján Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!