Orbán őrjöng: nem tudja kirúgni a rektort, aki lebuktatta a NER mocskos rendszerét

Orban ideges őrjöng

64 egyeteme és főiskolája volt az államnak, de a felsőoktatás orbáni átszervezése után mára csak hat maradt, vagyonostól lopták ki az összeset az állam tulajdonából. Aki tanulni szeretne ezentúl, az választhat a méregdrága magániskolákból, a fideszes kuratóriumok által irányított alapítványi egyetemekből, vagy az egyházi intézmények közül.

Az ország utolsó tanárképző intézményét, az Egri Eszterházy Károly Egyetemet augusztus 1-től adta át az állam egyházi fenntartásba, így gyakorlatilag megszűnt az állami tanárképzés Magyarországon. Az inzézmény rektora, Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona a rossznyelvek szerint igen jó viszonyt ápol Orbánnéval, férje pedig a Heves Megyei Kormányhivatalt és az egri  választókerületi Fideszt vezeti, országgyűlési képviselő jelöltként.

A rektor gyorsan meg is akart felelni a kihívásnak, és elkezdte bizonygatni, vajon miért is jó az, hogy innentől kezdve nem az állam, hanem az egyház lesz a fenntartó. “A fenntartóváltás egy jóval kiszámíthatóbb gazdasági és működési környezetet eredményez. A gazdasági kötöttségeink,

a közbeszerzések kötöttségei is lazulnak majd, ezáltal költségmegtakarítás érhető el,

amely egyéb fejlesztésekre fordítható. Úgy gondolom, hogy a fenntartóváltás nagyon sok pozitív eredménnyel jár majd az egyetem életében.”

Micsoda? Kérdezheti mindenki joggal, hiszen a közbeszerzési rendszernek épp az lenne a lényege, hogy a legolcsóbb árajánlat nyerjen. Ismerve azonban A NER korrupt rendszerét, a közbeszerzésekbe már mindenki belekalkulálja a 10-20-30 és kitudja hány százalékos “alkotmányos költséget.”

Ez a mondat bizony nem más, mint a NER korrupciójának elismerése!

Pajtókné ismerheti a rendszert, hiszen nem a fenntartóváltással lett vezető, eddig rektorhelyettesként dolgozott, így valószínűsíthető, hogy a Palkovics László vezette minisztérium által biztosított gazdasági és működési környezet hiányosságaira tett utalások helytállóak.

Orbánnak csak egy baja van, innentől kezdve már nem tudja kirúgni az elszólása miatt a rektort, már a papok döntenek mindenről, ami az intézmény falai kötött történik.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!