Kiderült a járványkezelés legnagyobb disznósága – erre nehéz lesz mit válaszolni

Sejteni lehetett eddig is, hogy a koronavírus járvány közben járványvédelem címén a kormány miként lopta ki a zsebünkből a pénzt irdatlan mennyiségű és felesleges kínai beszerzéssel. Azt azonban nem sejtettük, hogy ez nem volt elég, még itthon is rátettek egy lapáttal a portyázók pénzszórására.

Lassan kezdjük elfelejteni, hogy a négyszeres áron vásárolt maszkgyártó gépsor alig tudott maszkot varrni, hogy több millió kínai vakcinát kell majd 35 milliárd forint értékben kidobni ősszel, mert lejár a szavatossága, és lassan-lassan elfelejtkezünk a 16 ezer teljesen feleslegesen megvásárolt lélegeztetőgépről is, amik a raktárakban porosodnak.

Önmagában már az a tény is felháborító, hogy ezek úgy lettek megvásárolva, hogy mindenki tudta, nem lesz ágy ami mellé letegyék, nem lesz ember aki kezelni tudja,  de ami  most kiderült arra nincsennek szavak. Ugyanis a dobozokban, szétszerelve érkezett  gépekhez

egy fantomcégtől megrendelték a beüzemelés előtti műszaki felkészítést!

A Pannon Cargo & Sped Kft. 2018-ban még nulla, 2019-ben pedig 450 ezer forintos bevételt produkált, nevéből következtethetően fuvarozással foglalkozó cég tavaly már 4 milliárd forint feletti bevétellel rendelkezett, köszönhetően a soha nem használt lélegeztetőgépek beüzemeléséért kapott összegnek. A HVG által megszerzett 2020. májusi, eredeti szerződés szerint gépenként 1,5 milliót kapott, majd amikor kimerült a 2,7 milliárdos keretösszeg, hosszabbítottak, akkor már darabonként 862 ezer forint is elég volt egy-egy gép beüzemelésére. Ebben a formában legalább 6200 gépet üzemeltek be a semmiért.

Összehasonlításképpen, az Endo Plus Kft. 3000 berendezés felkészítésére kapott megbízást, ők ezt fele annyiért, 768 ezer forintos egységárral vállalták, amiben benne volt a lélegeztetőgép mellett egy teljes, monitort és egyéb kiegészítőket tartalmazó szett installálása is. Úgy látszik,

nem volt elég az a pénz, amit a világpiaci ár felett vásárolt lélegeztetőgépek árából le lehetett nyúlni,

még meg kellett fejelni egy kicsit, előre tudván, hogy semmi, de semmi értelme annak a munkának amiért kifizették a milliárdokat, mert kórházba ezek a gépek az életben nem fognak bekerülni. Előbb-utóbb ezek is a kukában végzik, mint Deutsch Tamás stadionbeléptető rendszere.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!