Őrjönghetnek a fideszesek – Újabb figyelemfelkeltő akciót hajtottak végre az éjjel!

Orban ideges őrjöng

A kormány homofób törvénye ellen tiltakoztak péntek éjjel, melynek keretében szivárványszínbe borult a Képviselői Irodaházat.

Az akciót a nemzetközi All Out mozgalom és a Budapest Pride aktivistái hajtották végre, ennek eredményeként fényfestéssel egymás mellett jelent meg a Képviselői Irodaház oldalán a szivárványos és a magyar zászló.

1 1
Fotó: Alicia Peres / Budapest Pride

Az üzenet, melyet ezzel közvetítettek a magyar kormánynak, pedig egyértelmű volt:

nem hagyják magukat, mivel az LMBTQ emberek is a magyar társadalom részei, így ugyan azok a jogok illetik meg őket, mint minden más állampolgárt az országban.

A zászlók mellett olyan feliratokat is az épületre vetítettek, melyben az EU-t szólították fel arra, hogy addig gyakoroljon nyomást a magyar kormányra, amíg az nem vonja vissza a homofób törvényt, illetve, hogy a népszavazás csak figyelemelterelés.

2 1
Fotó: Alicia Peres / 444.hu

A péntek éjjeli fényfestéses akciót Matt Beard, az All Out igazgatója a nemzetközi szolidaritás erőteljes üzenetének nevezte, majd kifejtette, hogy világszerte rengeteg LMBTQ személy és szövetségeseik szólalnak fel a magyar törvény ellen, mely sérti az országban élő LMBTQ emberek biztonságát, egyenlőségét és méltóságát.

“Magyarország az Európai Unió tagjaként elkötelezte magát az állampolgárai emberi jogainak védelme mellett.

Ennek a törvénynek az elfogadása ezzel összeegyeztethetetlen, és nem maradhat következmények nélkül.

Az LMBTQ jogok emberi jogok, és ez a törvény sérti minden magyar embernek a véleménynyilvánítás szabadságához fűződő alapvető jogát, valamint növeli annak a kockázatát, hogy az LMBTQ gyerekeket és családokat diszkrimináció és erőszak éri” – jelentette ki Radványi Viktória, a Budapest Pride egyik szervezője a 444.hu közlése szerint.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!