Lebuktatták a Fidelitas erős emberét: egy bálára való drogot termesztett egy tanyán

A hódmezővásárhelyi Fidelitas egyik oszlopos tagját kapcsolhatták le annak a rendőrségi razziának a során, melyben elfogtak egy idős házaspárt és egy fiatal férfit, akik egy tanyán több mint 350 tő különböző fejlődési szakaszban lévő kannabisz növényt termesztettek – írja a Telex.

A rendőrség hivatalos közleményében ugyan nem erősítette meg, de a Telex információi szerint a 27 éves gyanúsított a Fidelitas helyi erős embere lehetett. A közleményben nemcsak keresztnév, még monogram sem szerepelt, a körülményekről viszont viszonylag részletesen írtak. A rendőrök látókörébe még július elején került az idős férfi, végül július 8-án tartottak szemlét a tanyán, ahol megtalálták a nemesített növényeket, továbbá a részben leszüretelt és kiadagolt kábítószert, illetve a termesztéshez szükséges eszközöket is.

Az idős házaspárt és a fiatal férfit a rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, akik a bűncselekmény elkövetését beismerték. Meglepő módon a rendőrség azonban

nem indítványozta a letartóztatásukat, vagyis a nyomozás alatt mindhárman szabadlábon védekezhetnek.

A lap megkereste a Fidelitast is az ügyben, ők azt válaszolták: a Fidelitas alapszabálya és belső szabályzata szerint, ha valaki bűncselekményt követ el és bűnössége beigazolódik, az a szervezetből való azonnali kizárással jár, egyebekben az Etikai Bizottság jogosult dönteni. Hozzátették azt is, hogy “elítélnek minden törvénysértést, a törvények betartása pedig mindenkire nézve kötelező”.

Márki-Zay Péter a Vásárhelyi Televízió Időben című műsorában megerősítette a lap információit, azt mondta, az ügynek messzemenő következményei kell hogy legyenek.

„Akkor, amikor Orbán Viktor kijelenti azt, hogy a gyerekektől el a kezekkel, akkor gondoljon arra is, hogyha a Fidesz ifjúsági szervezetének egyik vezetője kannabiszt termel, akkor egy Fidelitas által is támogatott, szponzorált – mondjuk – stadionrendezvény, az már egy korántsem ártatlan politikai rendezvény. Tehát én azt gondolom, ennek messzemenő következményei kell hogy legyenek”

– fogalmazott a polgármester.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!