Utazók vigyázat! Könnyen bajba kerülhetünk, ha ezt nem tudjuk!

Magyarország július elsejével bevezette az uniós védettségi igazolást, ami kétnyelvű (magyar és angol) telefonos alkalmazásként, illetve nyomtatható formában is elérhető. Kipróbáltuk, de az ígérettel ellentétben internet nélkül még nem működik.

Az EESZT mobilalkalmazás a hivatalos alkalmazás a Covid tanúsítványok előállítására és lekérdezésére Magyarországon, az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) működteti Magyarország Kormánya megbízásából, és

mától az  uniós digitális Covid-igazolvány is elérhető benne,

melynek segítségével az Európai Unió 27 tagállamán belül járványügyi korlátozások – például karantén – nélkül lehet utazni. Az applikációban az alábbi igazolások jeleníthetők meg:

• magyar oltási igazolvány
• uniós oltási igazolvány
• uniós tesztigazolvány
• uniós gyógyultsági igazolvány.

Szerkesztőségünkben kipróbáltuk, simán sikerült az ügyfélkapus hozzáféréssel belépnünk, és mind a magyar, mind az uniós oltási igazolvány jól működött, pontos adatokkal. Az alaklmazás azt ígéri, hogyha beállítjuk az egyszerű bejelentkezést, akkor a már megtekintett igazolványok letöltődnek a telefonra, és internet nélkül is használhatóak.

Ám ez tapasztalatunk szerint nem működik, kilépéskor még figyelmezetet is minket az alkalmazás, hogy minden törlődik a telefonról, a következő belépéshez pedig megint internetre van szükség, nyoma sincs az egyszerű bejelentkezésnek.

Így akik nem biztosak abban, hogy megfelelő internetkapcsolatuk lesz az utazás során, inkább nyomtassák ki az igazolást az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) portálról! Az alkalmazás az App Strore-ból (Apple eszközök) még nem tölthető le, de Androidos telefonokra már igen, innen: Play Store.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!