Újabb tragédia körvonalazódik – megbukott a kormány programja

A kormányzati sikerpropaganda ellenére a tények teljesen mást mutatnak az oltási programmal kapcsolatban. Azt már megszoktuk, hogy a valóságtól teljesen elszakad a kormányzati kommunikáció, de most nem egyszerű hazugságról vanszó, emberéletek forognak kockán.

Eljött az igazság pillanata, és kiderült,

a kormány sikerként elkönyvelt, “Európa legsikeresebb oltási programja” egy fabatkát sem ér.

Nem lett tőle kevesebb halott, nem lett tőle kisebb a harmadik hullám, és olyan fokú bizalmatlanságot szült az emberekben, hogy a lakosságnak majdnem a fele nem is tervezi, hogy beoltatja magát. Eközben Európa más országai sorra előznek le minket átoltottságban, teljes mértékben nyugati vakcinákkal, annak ellenére, hogy legalább két hónapos előnyben volt Magyarország.

De vajon mi állhat e mögött? Valószínűleg nagyfokú bizalmatlanságot szült a lakosságban a keletei, orosz és kínai vakcinák erőltetése az oltási program elején, és a vakcinákat övező túlzottan átpolitizált légkör. A kormány által megszólaltatott szakértők pedig gyakran nem csak egymásnak, hanem saját pár nappal régebbi kijelentéseiknek is ellentmondtak. Talán bölcsebb lett volna háttérbe szorítani a szereplési vágyat, és megvárni a tudományos világ kiforott álláspontját.

Most, a delta variáns egyre nagyobb fokú európai terjedését látva a kormányzat még egyszer nekirugaszkodik, hogy megpróbálja felpörgetni az oltási programot. Gulyás Gergely tegnap bejelentette, hogy a háziorvosok akár személyesen is felkeresik majd azokat, akik 60 évnél idősebbek és még nem oltatták be magukat. Ezzel lehet összefüggésben az semmitmondó levél is, amit Orbán Viktor küldött a háziorvosoknak, megköszönve eddig munkájukat, és biztosítva őket arról, hogy továbbra is számítanak a szakértelmükre. Mintha lenne bármi más választási lehetősége a kormánynak.

Negyedik hullám lesz, nem fogjuk tudni mi sem elkerülni.

Valószínűleg más lesz mint az eddigiek, és főképpen azok vannak veszélyeztetve, akik nem kaptak eddig oltást, vagy olyan oltást kaptak, ami semmilyen védettséget nem alakított ki náluk. Rusvai Miklós 300 ezerre teszi ezeknek az embereknek a számát, akiknél minél hamarabb szükség lenne egy harmadik oltásra, ám a kormányzat még mindig nem akarja biztosítani az antitest vizsgálatot számukra.

Nagyon hasonlít a helyzet a tavaly nyárihoz, most is úgy tűnik, Orbánék bedobták a gyeplőt a lovak közé, és még a háttérben sem kezdik el azt a minkát, aminek következtében szeptemberben nem kellene újabb tragédiákkal szembesülnünk. Azt már láttuk, mi lett belőle akkor. Harmincezer felesleges haláleset.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!