Videóval: alpári stílusban reagáltak a fideszesek, amikor a melegtörvényről kérdezték őket

Alpári válaszokat kapott Fábián Tamás, a Telex riportere, amikor csütörtökön a Karmelita kolostor előtt kérdezte a fideszeseket a melegellenes törvényről, és a rá adott nemzetközi és uniós kritikákról.

Arra a kérdésre például, hogy mit szólnak Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökének kritikájához, aki “szégyenteljesnek” nevezte a magyar jogszabályt, Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott azt válaszolta:

“Az Európai Bizottság elnöke hogy a rákba’ olvasta volna el ezt a törvényt? Biztos vagyok benne, hogy nem olvasta el.”

Fábián azt is megkérdezte, hogy kizáró oknak tartanák-e, ha a Fidesz egy vezető politikusa nyíltan vállalná a homoszexualitását, és homoszexuális kapcsolatban élne. Semjén Zsolt erre azt felelte: ő nem örülne neki, de nem tartaná kizáró oknak. Hogy miért nem örülne, azt mondta:

“Egy keresztény pártnak vagyok az elnöke, és a keresztény tanítás a természet rendjére épül, és a kinyilatkoztatásra. A kinyilatkoztatás pedig feketén-fehéren, nagyon világosan mondja, hogy a megvalósult homoszexualitás bűn.”

Hozzátette, hogy ezt hasonlóan súlyos bűnnek tartja, mint a bigámiát vagy a házasságtörést. Azt az egyénekre bízza, hogy elfojtják-e magukban a homoszexualitásukat, de szerinte “egy bűnös életállapotot nem lehet megvalósítani”.

Varga Judit, Rétvári Bence és Hollik István reakcióját itt lehet visszanézni:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!