Orbán kiborul ha ezt meglátja – Hiába erőlködik, nem tudja lenyomni az ellenzéket!

Kiadta legfrissebb, május és június között végzett kutatását a Závecz Research, melyben a pártok támogatottságát mérték.

Az előző felméréshez képest mindössze két párt támogatottsága változott, a Jobbik bukott egy százalékpontot a választókorú népesség körében, míg a Demokratikus Koalíció pont ennyivel emelkedett.

A pártok egyéni versenyében továbbra is a Fidesz a legerősebb, melynek 34 százalékos a támogatottsága, őket követi a Jobbik és a DK 12-12 százalékkal, az MSZP és a Momentum 6-6, az LMP 2, a Párbeszéd pedig 1 százalékkal. A Kétfarkú Kutyapárt és a Mi Hazánk sem tudott az elmúlt egy hónapban erősödni, ők továbbra is 1-1 százalékon állnak, míg a pártnélküliek aránya 24 százalék.

A biztos pártválasztók csoportját nézve is a Fidesz áll az élen, ha egyénileg nézzük a pártokat. A kormánypártra 46 százalék voksolna, míg a második helyen a DK áll 17 százalékkal, majd őket követi a Jobbik 16, az MSZP és Momentum 7-7 százalékkal, az LMP és Párbeszéd pedig 2-2 százalékkal. A Mi Hazánk és a Kétfarkú Kutyapárt itt is azonos támogatottságot ért el, az aktív szavazók 1-1 százaléka támogatja őket – közölte a kutatás eredményét az atv.hu, ahol több érdekes összehasonlítás is olvasható.

A Závecz tavaly december óta méri a pártok támogatottságát hónapról hónapra, melyben lényeges változás nem következett be az elmúlt időszakban:

A szoros versenyben továbbra is a hat együttműködő ellenzéki párt vezet a Fidesz-KDNP-vel szemben!

Jelenleg tehát a biztos pártválasztók körében az ellenzéki összefogás 51 százalékot kapna, míg a kormánypártok csupán 46 százalékot, és ez a minimális előny mutatkozik meg már hónapok óta, mely komoly fejfájást okozhat Orbánéknak!

34000
Forrás: zaveczresearch.hu
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!