Beleáll az RTL: ilyen nyílt üzenetet a reklámadó óta nem küldtek Orbánnak

Fotó: postoj.sk / miniszterelnok.hu

Egyre több szervezet fejezi ki tiltakozását amiatt, hogy kedden a – Jobbikkal kiegészült – kormánypárti többség megszavazta a pedofíliát az LMBTQ-emberekkel összemosó törvényjavaslatot.

Csak hogy párat említsünk: az A+E Networks UK, az AMC, az HBO, a WarnerMedia, a ViacomCBS médiavállalatok mellett az amerikai nagykövetség és a német külügyi államminiszter is elfogadhatatlannak nevezte a törvényt (több német multicég pedig a hírek szerint “válaszlépést” fontolgat miatta). Az RTL Magyarország már korábban is tiltakozott a jogszabály miatt, kedd este azonban egy szinttel tovább léptek: a Media1 egy olvasója vette észre, hogy

az RTL szivárványosra változtatta a logóját.

A logó „R” betűjébe került be a meleg és leszbikus büszkeség által használt szimbólum. A csatorna a hivatalos Facebook-oldalán is lecserélte a logót, szintén szivárványosra.

Úgy tűnik, az RTL-nél tényleg vörös vonalat jelenthet a melegellenes törvénymódosítás, ilyen nyílt tiltakozást ugyanis a 2014-es reklámadó óta nem láthattunk a csatornától. Kíváncsian várjuk, milyen további válaszlépésekre készülnek az emberellenes jogszabály miatt.

Szerdára egyébként újabb demonstrációt hirdettek meg a törvény miatt, ezúttal Áder János hivatalához, hogy nyomást gyakoroljanak az államfőre, hogy ne írja alá a törvényt. Bővebben itt írtunk erről:

Újabb több ezres megmozdulást szerveznek a homofób módosításokkal teleírt törvény miatt!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!