Orbán ellen fordulhat az ország – ennek a konzultációnak nem teszi zsebre az eredményét

Orban Viktor Olvas A Parlamentben

Ugyan újabb Nemzeti Konzultációt indít a kormány, ám olyan, a társadalmat foglalkoztató ügyekre eszük ágában sincs rákérdezni, mint a Fudan Egyetem budapesti kampuszának kérdése. Karácsony Gergely és Baranyi Krisztina megtette helyettük, meg is jöttek az eredmények.

Az ellenzéki pártok népszavazási elgondolását a Fudanról, megakadályozta a veszélyhelyzet, ezért a konzultáció mellett döntöttek.  Az aHang konzultációját június 4. és 13. között lehetett kitölteni online vagy több fővárosi csomópontnál.

Több mint 30 ezren töltötték ki

a kínai egyetemről szóló konzultációt, és elég egyértelmű lett a végeredmény, ugyanis

a fővárosiak 99 százaléka nem szeretné,

hogy a magyar állam pénzéből épüljön meg Kína országunkban való befolyás szerzésének újabb lépése. „Az a helyzet állt elő, hogy bár ez egy nagyon egyértelmű véleménynyilvánítás (…), a kormány nem vette le azt a két törvényjavaslatot a Parlament napirendjéről, amely a Fudanhoz tartozó alapítvány létrehozásáról és a vagyonátadásokról szól, ezzel bebetonozva a Fudant a választásokig” – nyilatkozta Baranyi Krisztina. Eléggá árulkodó az is, hogy a két törvénytervezetet az éj leple alatt akarják elfogadni a Parlamentben. Karácsony gergely azzal egészítette mindezt ki, hogy

„Budapesten nincsen semmilyen érdemi támogatottsága annak a beruházásnak, amit a Fidesz akar rákényszeríteni Budapestre, a IX. kerületre, és az országra.”

A főpolgármester kijelentette, hogy a veszélyhelyzet után a fővárosi és kerületi népszavazások mellett országos népszavazási kérelmet is benyújtanak, mert úgy vélik, a beruházás az egész országot érinti, így nem csak a budapestiek véleménye a fontos. A járványügyi intézkedések enyhítése után az első nagyszabású tüntetés is a Diákvárosért, és a Fudan elleni megmozdulás volt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!