Átlátszó fideszes trükk – Segítség helyett csak a hatalom megtartására játszanak!

Forrás: Orbán Viktor - Facebook

Miközben a Fidesz-kormány érdemi segítség nélkül hagyta az ország jelentős részét a legnagyobb bajban, most hogy közeledik a választás, ígéret-cunamit indított útjára!

Az MSZP közleményében kihangsúlyozta, hogy a sok ígéret ellenére azt már most látni: a kormány magasról tesz a leszakadó rétegek felzárkóztatására, azzal csak a magas keresetűek járnak jól.

Az ellenzéki párt kiemeli, hogy érthetetlen, miért beszél a “közszolgálati” rádióban a miniszterelnök arról, hogy vigyázni kell a minimálbér emelésével!

“Láttuk, megtapasztaltuk a rabszolgatörvénnyel, a munkaügyi szabályozásokkal, a szakszervezetek ellehetetlenítésével, hogy a Fidesz hogyan vigyáz a minimálbérrel. A magasabb fizetések adóját csökkentette, a legkisebb fizetések adóját pedig megemelte.

Úgy vigyázott a Fidesz a minimálbér emelésével, hogy éllovasokból utolsók lettünk 11 év alatt a V4 országok között”.

Pedig a magyar dolgozó megérdemli legalább azt a megélhetést és fizetést, mint egy szlovák, lengyel vagy cseh munkavállaló – áll az MSZP közleményében.

A párt szerint azonban van megoldás, csak épp a Fideszt ez nem érdekli, ők csak a lopásban határozottak, a segítségben viszont már nem!

Ha elfogadná a kormány az MSZP javaslatát, hogy tegyék adómentessé a minimálbért, és csökkentsék az alacsony fizetések adóját, akkor úgy lehetne emelni a legkisebb fizetéseket, hogy az semmilyen megterhelést ne jelentsen a vállalkozásoknak!

“Nem feledhetjük, hogy a járvány idején a Fidesz minden olyan javaslatot elutasított – az értékálló családi támogatásoktól kezdve a 9 hónapra járó álláskeresési járadékon és a 80 százalékos bértámogatáson keresztül az alacsony összegű nyugdíjak felzárkóztatásáig –, ami az emberek biztos megélhetését szolgálta volna” – emeli ki az ellenzéki párt, majd hozzáteszik:

Érdemi segítségnyújtás helyett, kampányfogást csinál a Fidesz a SZJA visszaadásából!

Ez azonban nem oldja meg hosszú távra a legalacsonyabb keresetű családok anyagi gondjait, csupán arra elég, hogy lekenyerezze az embereket a kormány a választások előtt!

Ezzel szemben áll az MSZP által javasolt adójóváírás, amivel mindenkinek emelkedne a fizetése, aki 321 ezer forintnál kevesebbet keres!

“Ezt minden hónapban megkapnák a dolgozó emberek! Ez valódi segítség lenne, nem csak ócska kampányfogás!”

A szocialista párt szerint a tervezett konzultáció is csak egy ócska trükk: “Ne kérdezgesse az embereket, hogy kell-e nekik több pénz, hanem egyszerűen csak adja oda nekik!”

Az MSZP közleményében kiemeli azt is, hogy Orbán a járvány ideje alatt konzultáció nélkül szórta a saját embereinek az ezermilliárdokat, például mikor Mészáros Lőrincet tömte ki pénzzel, nem volt kíváncsi az emberek véleményére, pedig azt is a mi adónkból adta!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!