Bedönti a kórházakat a Fidesz! Brutális, mi vár a betegekre!

Képünk illusztráció.

Megkezdődött a magyar egészségügy fideszes bedöntése! Olyan brutális megszorítások jönnek, hogy hamarosan még a mostani, kilométeres várólistákat is visszasírjuk!

Orbánék eddig tudták fenntartani a működő egészségügy látszatát. Most már azonban olyan drámai a helyzet, hogy már nem segít sem a hazudozás, sem az újságírók kitiltása. A Fidesz nincs rá jobb szó – bedönti a magyar kórházakat. Egy, az RTL Híradó birtokába jutott átalakítási terv szerint ugyanis

hét kórházban megszűnne az aktív betegellátás, egyben a krónikus is, további 13 kórházban pedig nem végeznének műtéteket a jövőben!

Az Országos Kórházi Főigazgatóság által készített dokumentum szerint a városi kórházak főleg járóbeteg-ellátást, egynapos sebészetet és krónikus ellátást nyújtanának,

nagyobb műtéteket csak a megyei kórházakban végeznének!

De lennének olyan szakterületek is, amelyek még a megyei kórházakban sem mindenhol lennének elérhetőek, és országos szinten csaknem 2500 aktív betegágy megszüntetését tervezik.

A kisvárosi kórházakban csak nappal lehetne szülni,

ügyeleti időben a nagyobb, megyei kórházakba kellene menniük a kismamáknak.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság az RTL Híradónak azt írta: ez egy munkaanyag, a benne szereplő adatokról még nem született döntés. Azt is írták, hogy alapelvük, hogy intézményt nem szüntetnek meg, de fontosnak tartják a betegellátás minőségét. Azt írják, hogy Magyarországon a szükségesnél több aktív ágy van, viszont az elöregedő társadalom miatt egyre több krónikus ágyra van szükség, és erre a problémára megoldást kell találni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!