Váratlan bejelentést tett Gulyás a kínai egyetem kapcsán: erre senki nem számított

Gulyás3
Forrás: Azonnali

Egy nappal a Fudan Egyetem ellen szervezett tízezres ellenzéki tüntetés után Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy a Mandinernek adott interjújában jelentette be: támogatja a kormány, hogy a

budapestiek népszavazáson döntsenek a kínai elitegyetem ügyéről.

Gulyás úgy fogalmazott: a Fudan Egyetem ügye közéleti vitára alkalmas formában pillanatnyilag nem létezik. Tervek sem állnak rendelkezésre. Ha meglesznek a tervek, világosak a pénzügyi feltételek, az egyetemépítés költségei és finanszírozása, akkor lehet dönteni. A politikus szerint erre mostantól számított másfél év múlva kerülhet sor.

“A fővárosi városházán kívül azonban már nem a Gyurcsány-koalíció van hatalmon.

Mi nem akarunk a néppel, így a budapestiekkel szemben sem esetleges akaratuk ellenére „jót tenni”. Ezért támogatjuk, hogy ha a beruházás feltételei ismertek, akkor a budapestiek népszavazáson dönthessenek arról, akarnak-e Fudan Egyetemet”

– mondta Gulyás.

Baranyi Krisztina, a IX. kerület ellenzéki polgármestere Facebook-oldalán reagált a miniszter bejelentésére. Mint fogalmazott:

“Támogatja a népszavazási kezdeményezésemet a Kormány! Feladták. Erőt láttak, meghátráltak. De a Fudan törvényjavaslat még a parlament előtt van, vegyetek részt a konzultáción, hogy eszükbe se jusson suttyomban elfogadni!”

– írta.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!